Kaffedrickare är med större sannolikhet PSYKOPATER!

142

Många kaffedrickare föredrar deras kaffe svart. Och ny forskning visar att deras smak kan säga en hel del om deras personligheter.

En studie från universitetet i Innsbruck i Österrike upptäckte att en smak för bitter mat och dryck är “positivt associerad” med egenskaper som psykopati och vardaglig sadism.

Studien som publicerades i tidningen Appetite kom fram från två försök med totalt 953 personer.Forskaren Christina Sagioglou och Tobias Greitemeyer gav deltagarna ett frågeformulär med frågor om deras matpreferenser.

De frågade också frågor som rörde egenskaper som narcissism, psykopati, Machivellianism och “Big Five” personlighetsfaktorer.

Livsmedel som smakar bittert, såsom svart kaffe, öl, rädisor och selleri kallade deltagarna för “de mest bittra” livsmedel i studien.

De fann ett särskilt starkt samband mellan en preferens för bitter smak och vardaglig sadism.

De som föredrog söta smaker däremot, var mer angenäma.

Människan har en medfödd smak för söt mat; Det ger energi och viktiga näringsämnen, visade en studie 2012 i The Journal of Nutrition.

Det stämmer också in för många människor. Vi har varit kända för att undvika bittra livsmedel, eftersom en sådan smak har kopplats med gifter, säger författarna till Appetite studien.

Medan vissa av oss kan lära sig att uppskatta de mer bittra sakerna i livet, forskning har tidigare visat att en bitter smak mat eller dryck kan framkalla både hårdare moraliska domar och inter fientlighet.

Njuter du av svart kaffe behöver det nödvändigtvis inte betyda att du är en psykopat, eller en sadist. Men studien ger oss anledning att fundera över människor som beställer en kopp svart.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!