Den HÄR drycken förstör dina ben och är full av cancerframkallande kemikalier!

542

Även om alla människor är medvetna om de skadliga effekterna av läsk, förbrukar de denna skadliga, socker-lastade drink i överskott.

Även om det finns en liten nedgång i försäljningen, köps ändå läsk för över 75 miljarder årligen, vilket orsakar en ökad risk för hjärtsjukdomar, karies, fetma, diabetes, och mycket mer.

Här är några av de viktigaste skälen till varför du bör sluta dricka läsk:

Läsk innehåller cancerframkallande tillsatser

Många läsker innehåller konstgjorda karamell färgämnen för att få den bruna färgen.
Den mest populära bruna läsken innehåller även 200 mikrogram av cancerframkallande kemikalier, per flaska (2 liter).Läsk leder till viktökning
En dansk studie har visat att förbrukningen av läsk orsakar en betydande ökad ansamling av fett runt levern och skelettmuskulaturen, vilket bidrar till diabetes och insulinresistens.

Läsk orsakar karies
Det finns en speciell term för karies hos barn och vuxna som ett resultat av överdriven konsumtion av läsk, “Mountain Dew Mouth.” Soda innehåller citronsyra som urholkar emaljen och även dentinet, roten av tanden med tiden .

Läsk kan orsaka benskörhet
Alla typer av läsk har fosfater eller fosforsyra som ger syrlig smak och förlänger hållbarheten. Överskottet intag av fosforsyra leder till osteoporos, muskelförlust, hjärt- och njurproblem, och påskyndar åldrandet.
I förhållande till kalciumintag, kan det leda till förlust av benmassa och koffein i dessa drycker hämmar upptaget av kalcium. Förbrukningen av läsk ökar i hög grad risken för benskörhet och minskar bentätheten.

Läsk leder till olika sjukdomar
Konsumtionen av läsk orsakar olika sjukdomar, bland annat:
Typ 2-diabetes: Förbrukningen av en burk läsk per dag har satts i samband med ökad risk för att utveckla typ 2-diabetes.

Hjärtsjukdomar
: Ett flertal studier har bekräftat att det finns ett samband mellan konsumtion av läsk och den ökade risken för hjärtsjukdomar. Endast en söt dryck leder dagligen till 20% ökad risk för hjärtinfarkt.

Insulinmotstånd
: Förbrukningen av överdrivna mängder av läsk kan leda till en insulinresistens i cellerna. I det här fallet, att bukspottkörteln tvingas producera ännu mer insulin eliminerar glukos från blodet, vilket leder till höga insulinnivåer och insulinresistens.

Demens: Forskning har visat ett samband mellan de ökade blodsockernivåerna och förhöjd demensrisk. Överskjutande mängder av söta drycker kan kraftigt försämra minnet och beslutsfunktioner, orsakar fler komplikationer och villkor som Alzheimers sjukdom.


Om du är en av dem som tror att lightläsk är mycket bättre och inte orsaka någon skada, är videon nedan en riktig tankeställare:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!