Pojke dör två veckor efter mystiskt insjuknande! Läkarna hade ingen aning!

111

Ett ung liv togs nyligen på grund av den mystiska sjukdomen som visar sig som polio-liknande och verkar sprida sig i hela USA snabbare än någonsin tidigare.

Föräldrarna Marijo de Guzman och Jose Ramirez i Bellingham, Washington, trodde både att det var magsjuka deras unga pojke lider av. De upptäckte snabbt att det var mycket värre.

Lille Daniel, 6 år gammal kom in till Seattles Barnsjukhus. Han upplever smärta i benet. Inkontinens, dribblingar, och ett försämrat tal var några av de andra symptom som han hade.Det visade sig vara AFM som är en ovanlig sjukdom, men tester visade att det verkligen var vad pojken hade fått.

Tyvärr, inom tidsperioden av den 21 oktober och den 27 oktober drabbades pojken två strokes. Då viruset hade gått för långt och läkarna helt enkelt inte kunde hantera det.

Han förklarades hjärndöd den 30 oktober.

Fem andra med denna sjukdom på samma sjukhus har släppts, medan ytterligare två fortfarande är på sjukhuset.

Det redovisades i 2014, att viruset hade förlamat mer än 120 barn.

Här är hur CDC beskriver AFM:

“AFM är en sällsynt sjukdom som vem som helst kan få. Den påverkar en persons nervsystem, särskilt i ryggmärgen. AFM kan vara resultatet av en mängd olika orsaker, inklusive virala infektioner. “

Även om symtomen kan vara liknande den i en vanlig förkylning, kan de snabbt förvärras inom några dagar till ett mycket dramatisk tillstånd som får barnet att bli förlamad. För att kunna andas kommer barnen behöva en respirator.

Uppenbarligen finns det inga läkemedel eller behandlingar som är kända för att bekämpa viruset, och det finns stor oro att utbrottet i år kan bli värre än tidigare år.

Här är vad Dr Teri Schreiner av barnsjukhuset i Colorado hade att säga:

“Min oro är att vi ser en trend nu 2016 som speglar vad vi såg 2014.”

Mamman till McKenzie Andersen (även hon 6 år hon fick diagnosen i 2014). Hon talade om de effekter det hade på sitt barn:

“Inom 12 dagar var hon förlamad från nacken ner och i en respirator för att kunna andas. Hon var kvar med sin vänstra hand och hennes fötter och tår som rör sig. Kan du greppa det faktum att hon fick en förkylning, och nu är hon i respirator? Det är en mardröm du aldrig vakna upp ur. “

Mycket störande och utan tvekan ett stort problem för föräldrar om detta virus verkligen blir värre.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!