8 sätt att behandla migrän utan medicin!

1239

Migrän är en intensiv bultande huvudvärk, ofta tillsammans med illamående, kräkningar och extrem känslighet för ljus och ljud. Enligt Mayo Clinic så är orsaken till migrän fortfarande till stor del okända, men migränpatienter kan ofta kan identifiera sina personliga triggers. Triggers kan vara allt från hormonella förändringar till stress, bländning av solen till en förändring i lufttrycket under en storm.

Denna handikappande huvudvärk drabbar 36 miljoner amerikaner. En av fyra hushåll i Amerika har en familjemedlem som lider av migrän, så om du eller någon av dina närstående lider av migrän testa dessa huskurer för att förebygga migrän och lindra smärta under en attack.

  1. Vicks gel. Alison Jacobson, bloggaren bakom “Safety mom” , säger att när hon har migrän så smörjer hon Vicks på tinningarna och pannan är så minskar smärtan och trycket nästan omedelbart. Beviset för detta kommer från institutionen för neurologi vid Thomas Jefferson University , som fann att intensiv smärta från migrän minskade två timmar efter applicering av en mentol gel liknande Vicks gel. Den lugnande effekten från mentol finns också i pepparmintsoljor. Lori, från “Healt Extremist blog” hävdar att en hemmagjord blandning av pepparmintsolja och vatten eller kokosolja, när de appliceras direkt på pannan och tinningarna, lindrar smärta inom 30 minuter till en timme.
  2. Is och bananskal. Detta kanske låter lite knäpp, tills man inser att is insvept i ett bananskal är ingenting mer än en kalium-rik kall kompress. Mayo Clinic rekommenderar att lägga en kall kompress på huvudet och halsen för att döva smärtan av en migränattack. Placera ett bananskal på din panna med is så får du den extra fördelen av kalium som absorberas direkt genom huden.
  3.  Olivolja. En studie av “Divisions of Adolescent Medicine in Providence” har funnit att olivolja, samt fiskolja är effektiva för att minska frekvensen, varaktigheten och svårighetsgraden av återkommande migrän hos ungdomar. Anledningen till framgången för olivolja och fiskolja ligger i det faktum att båda innehåller långa kedjor av omega-3 fleromättade fettsyror, byggstenar för hormoner som reglerar blodproppar, sammandragning och avslappning av kärlväggarna, och inflammation, enligt “Harvard TH Chan School of Public Health” .
  4. Lavendelolja. Bara två droppar av lavendel i en kastrull med kokande vatten kan vara tillräckligt för att lugna en dunkande migrän. Andas in lavendelångorna och känn lättnad skölja över dig, rekommenderar “Everyday health” . En studie som publicerades i “European Neurology” föreslår att inandas eterisk lavendelolja i 15 minuter är en effektiv och säker behandling mot migrän. Det fungerar eftersom lavendel har egenskaper som minskar ångest, stabiliserar humöret, lugnar muskelspasmer, och minskar högt blodtryck.
  5. Ät mer linfrön. Linfrön är en superingrediens som har använts sedan tiden för de gamla egyptierna för att behandla förstoppning, värmevallningar och bröstsmärtor, liksom högt kolesterol och migrän, enligt Migraine.com . Linfrön är höga i fibrer och omega-3 fettsyror, som förbättrar hjärnans funktion och minskar risken för hjärtsjukdomar.
  6. Honung. Stiftelsen för avancemang i cancerterapi (FACT) har funnit att äta två teskedar honung i samband med måltid kan förhindra migränanfall. FACT rekommenderar en matsked honung vid första tecknet på en migränattack. Honung behöver inte brytas ned och absorberas direkt in i blodomloppet, vilket gör det till en snabb och effektiv behandling. Honung är också lugnande för magen, vilket gör det till en perfekt behandling för personer som lider av illamående under en migränattack.
  7. Jordnötssmör och ingefära. Denna behandling kan låta väldigt konstigt, men holistiska terapeuter svär att kombinationen är en effektiv migrän behandling. Genom att tillämpa en pasta gjord av jordnötssmör och riven ingefära direkt på pannan så absorberar kroppen magnesium och arginin. Människor som lider av migrän har ofta låga nivåer av magnesium, enligt en studie från “University of Maryland Medical Center” är arginin en kemisk föregångare till kväveoxid, som fungerar som ett blodkärl-breddnings medel. Sålunda kan en kombination av de två vara precis rätt cocktail för att minska trycket.
  8. Sträck på nacken. Muskelspänning kan utlösa eller förvärra en migrän. Stretcha i 20 minuter två gånger dagligen för att förhindra en migrän innan den inträffar och för att lindra smärtan när du har drabbats. Health.com rekommenderar röra hakan framåt, uppåt och mot varje axel, håll varje position i fem sekunder och sedan slappna av i fem sekunder.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!