Det här är varför du inte bör dricka vatten omedelbart före och efter måltider!

213

Vatten är den viktigaste drycken i livet. Att dricka vatten är en sund vana och vi bör använda detta naturliga elixir för god hälsa i allmänhet. De flesta människor dricker vatten bara när de är törstiga, men du ska veta att dricka vatten bör göras oftare, inte bara när vi är törstiga.

Men det finns situationer när man inte bör dricka vatten. Till exempel bör du inte dricka vatten före och efter måltider eftersom det kan ha skadliga effekter på hälsan.

Före måltider:Om du dricker vatten före en måltid kan du sakta ner matsmältningen. Genom att tillsätta lite vatten i ditt system kan du späda ut magsaften och göra matsmältningssystemet vekare. Om du har behov att ta medicin innan måltid, gör detta minst en timme före måltid.

Efter måltider:

När vi dricker vatten direkt efter måltiden har vi inverkan på matens kvalitet och styrkan i matsmältningssystemet. Dricksvatten efter en måltid kommer att ge dig extra kilon i slutet.

När är den bästa tiden att dricka vatten?

Minst en timme efter måltid blir en bra tid. Under denna period kommer din mat ha tid att smälta, du kommer känna mättnad och du kommer att tillgodosett behovet av törst. När rötningsprocessen kommer att vara över (det handlar om par timmar efter en måltid) kan du dricka så mycket vatten som möjligt.

Om du har problem med din törst och du kan inte styra det, utab du behöver dricka vatten mellan måltiderna, gör det i små mängder.

För att hindra kroppen från att samla giftigt avfall drick ditt vatten i rumstemperatur. Kallt vatten gör enzymerna inaktiva vilket leder till giftigt avfall i kroppen.

Du bör även undvika att dricka kolsyrade och koffeinhaltiga drycker under dina måltider för att undvika sura uppstötningar och matsmältningsproblem.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!