OM DU INTE VILL ATT DINA BARN ATT VARA OUPPFOSTRAD MÅSTE DU SLUTA GÖRA DESSA 5 FEL!!

315

Det finns många barn som har vredesutbrott och missköter sig, och ofta är föräldrar inte ens medvetna om detta och kan inte veta att det behöver tas itu med.

Alla föräldrar bör vara medvetna om det faktum att om föräldrarna inte reagerar korrekt på sådana små beteenden och handlingar, kan det över tiden medföra vissa konsekvenser i barnens liv.

Mrs. Emma Jenner är kvinnan som är välkänd för sin show på TLC “Take Home Nanny”, där hon har avslöjat 5 specifika beteenden föräldrar har som förr eller senare kommer ge vissa konsekvenser.

Enligt Emma, är det viktigt att föräldrarna att börja kräva mer av sina barn; det betyder att föräldrarna bör förvänta sig mer av sina barn. Till exempel kan föräldrar inkludera dem i deras strävanden och svårigheter. Att ge barnen mindre och därmed tvinga barnen att försöka själv. Olika utmaningar kommer också att ha en positiv inverkan.Fem fel FÖRÄLDRAR gör :

Ni rädda för ert BARN

Exempel: Om barnet vill dricka mjölk från en annan kopp, gör många föräldrar misstaget att omedelbart börja leta efter en annan kopp istället för att ignorera barnets önskan. Anledningen till föräldrarna väljer att leta rätt på en annan kopp är rädslan för att barnet ska börja gråta.

Enligt Emma, så är det ett stort misstag. Varför är du rädd? Är ditt barn den person som ska bestämma över er båda? Föräldrar bör låta barnen gråta och helt enkelt gå någon annanstans om de inte vill höra. Föräldern får aldrig gå med på varenda sak barnet begär . Det är viktigt att tänka på vilket budskap man kommer att skicka till sina barn om du ger barnet vad det vill, bara för att ditt barn gråter.

Ursäkter ( “det är ju hur barn är”)

Föräldrar bör aldrig motivera dåligt uppförande och utbrott av barnen offentligt genom att använda uttrycket “det är ju hur barn är” på det sättet motiverar du dem att fortsätta missköta sig.

Emma förklarar att barn är kapabla att göra mycket mer än deras föräldrar tror. Till exempel, respekt, seder, generositet, dagligt hushållsarbete och självkontroll. Tror du att ditt barn inte kan duka själv om du ber honom/henne?

Ditt barn kan göra det. Föräldrar bör höja förväntningarna de har på sina barn, som på det sättet kommer  du att lära dem hur man beter sig på rätt sätt.

Du inte låta andra säga åt dem

Det här är väldigt dåligt. Att lärare och professorer kan skälla på våra barn när de beter sig på fel sätt.

Föräldrar bör vara medvetna om det faktum att lärarna är deras ögon och öron när barnen inte är i sikte. Tyvärr är det idag nästan omöjligt för lärare eller en anställd att skälla eller säga ifrån till ett barn, eftersom majoriteten av föräldrar lätt blir arga på lärare ; i själva verket är många föräldrar inte ens intresserade av att ta reda på vad som egentligen hände för att orsaka denna typ av reaktion från en överordnad. Om föräldrarna agerar så här, säger du i princip till ditt barn att om det missköter sig kan varken du eller läraren eller en anställd göra något för att stoppa barnet.

Barn kommer i första hand

Det är helt förståeligt att vi av naturen som föräldrar tenderar att ta hand om barnen, ibland för mycket. Emma säger att oberoende är bra för evolutionen, föräldrarna bör skapa en tidsplan som anpassas till barnets behov, liksom mat, kläder, vård och andra saker.

Enligt Emma, tar många föräldrar idag det till en annan nivå, genom att bortse från sina egna skyldigheter och behov för barnets, för att tillfredsställa alla deras behov och önskemål. Föräldrar bör vara medvetna om det faktum att de helt enkelt inte kan ge sina barn allt de vill, när de vill. Föräldrar kan inte brista ut kör för allt barnet ber om. Tänk på att ett sådant beteende kan ta din frid, men också din hälsa bort, eftersom det är stressande och framförallt, så kommer det att meddela dina barn att de är de som har kontroll.

Såvida det inte finns någon form av nödsituation utav något slag, kommer ingenting att hända med ditt barn bara för att du valt att ta lite tid för dig själv. Inget dåligt kommer att hända om du säger – NEJ.

De använder för att dra nytta av genvägar

Emma förklarar att många föräldrar tar “genvägar” bara för att undvika att deras barn blir uttråkad och därmed börja missköta sig. För detta ändamål, köper föräldrar olika elektroniska enheter och använder dem när väntar på ett läkarbesök, väntar på en buss, ombord på ett flygplan eller för att göra några dagliga uppgifter, såsom matlagning och städa huset. Föräldrar måste lära sina barn hur man har tålamod. Barn behöver lära sig att roa sig på egen hand. En annan mycket viktig sak som föräldrar bör lära barnen är att maten inte kommer att vara redo när de vill att det ska vara. Barnen kan hjälpa till i köket, inte med matlagning, men med att diska eller att duka.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!