Farlig trend: Barn skadar sig och delar foton av det på nätet!

189

Daily Mail rapporterar om en ny trend som sprider sig bland ungdomar. Det handlar om att barnen skadar sig, och sedan lägger ut “bevis” på Facebook eller Youtube.

Det är inte alltid lätt för föräldrar att hålla sig uppdaterade på vad alla barn gör, speciellt när det gäller att hålla koll på vad de gör på Internet.

Den trend som nu har börjat sprida sig på sociala medier är verkligen något föräldrar bör vara medvetna om. Barn skadar sig genom vad som kallas en “salt och is utmaningen”. Barn lägger salt och is på huden, vilket skapar en kemisk reaktion och huden går ned till en temperatur på -17 grader Celsius.Utmaningen går ut på att filma sig när du gör detta, samtidigt som de försöker hålla ut så länge som möjligt.

2
Detta är några exempel på de många bilder som ungdomar nu laddat upp på sociala medier. Detta är mycket farligt och fler unga människor i synnerhet England och USA, har blivit inlagda på sjukhus med tredje gradens brännskador .
2

Polisen varnar

Polisen i England har gått ut med en uppmaning att alla föräldrar bör vara uppmärksamma på den nya “trenden”.

På Twitter skriver de:

“Vänligen varna era barn att det är en farlig utmaning som gör att man skadar sig.”
2

Så till alla föräldrar och i den mån andra: Observera denna trend. Låt oss veta om du ser bilder eller videoklipp från barn och ungdomar som skadar sig själva.

Vänligen dela informationen på Facebook.