Bedrägerialarm: Hundratals människor har drabbats. Bli inte nästa offer!

130

Bedrägeri via telefon är tyvärr ganska vanligt. Brottslingar tävlar i kreativitet för att få dig att avslöja den information de behöver.

Denna nya bluff är ganska enkel: du får ett samtal (ofta tidigt på morgonen, när du inte är riktigt vaken) och en person som påstår sig vara anställd av ett kreditkortsföretag säger att det har gjorts en bedräglig transaktion med ditt kort . De kan t.ex.. säga att en transaktion på 500 miljoner utfördes i Indien.

Personen i telefonen ber dig sedan att spärra kortet för att förhindra bedragare från att använda det igen.“Vi har redan de fyra första siffrorna i kortnumret.” Säger rösten. “Ge oss de tolv andra för att bekräfta ditt nummer.”

Det är på denna punkt en klok person måste inse att något är misstänkt. Kreditkortsföretag har redan ditt kortnummer. De har ingen anledning att fråga dig om det. Problemet är att en person som hör att deras kreditkort har använts i ett främmande land, vill så snabbt som möjligt lösa problemet och välkomnar den första föreslagna lösningen. Det är denna sårbarhet bedragare spelar på.

När de har ditt kreditkortsnummer kan de utföra transaktioner, eller sälja det till ett antal andra bedragare.

Om du är osäker: Ge inte ut någon information. Ta även kontakt med ditt kreditkortsföretag , och kontrollera om det faktiskt har gjorts en bedräglig transaktion. De flesta som har gjort detta har funnit att det inte har gjorts någon onormal transaktion alls.

Dela den här artikeln för att sprida informationen, och för att förhindra att fler luras!