En månad innan en hjärtinfarkt säger din kropp dig det HÄR!

663

Stark och ihållande bröstsmärta, ibland strålande ut i armarna, och andnöd kan vara tecken på en hjärtinfarkt (blodpropp i hjärtat). Misstänker du att det är hjärtinfarkt ska du ringa 112 och begära hjälp.

Varför får man en blodpropp i hjärtat?

Orsaken till att man får en blodpropp i hjärtat, som egentligen är en propp i ett kranskärl, är att kranskärlen är förkalkade, alltså åderförkalkning. Detta är något som alla människor drabbas av mer eller mindre (beroende på exempelvis ålder, ärftlighet och livsstil). De flesta har förkalkningar i sina kärl utan att känna något, några upplever symtom i form av kärlkramp. Åderförkalkningen börjar redan i tjugoårsåldern och utvecklas gradvis med stigande ålder.

När ett förkalkat område i ett kranskärl av någon anledning brister, bildas automatiskt en liten klump koagulerat blod. Om denna klump helt täpper till blodkärlet, avbryts blodströmmen. En blodpropp har bildats.En månad innan en hjärtinfarkt kan din kropp visa dig olika symptom.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!