Myndigheter har en allvarlig varning till föräldrar som tar sina barn till stranden i sommar!

2613

Om du frågade de flesta människor var de helst skulle älska att tillbringa en dag, är chansen att majoriteten av dem skulle säga på stranden.

Medan människor mestadels ligger och arbetar på sin solbränna, eller läser en bok, andra tar med sina familjer och barn. Det är svårt att hitta ett barn som inte gillar att leka i sanden!

Efter en oväntad olycka i Newport Beach, Kalifornien i USA varnar nu myndigheter alla föräldrar om de potentiella farorna med att låta sina barn leka i sanden obevakade …Som vanligt, med en annalkande semester i kombination med en varm sommardag i Newport Beach, Kalifornien nyligen innebar det att familjer skulle flockas för att tillbringa dagen på stranden.

Stranden blev snabbt överfull . Det dröjde inte länge innan barn skildes från sina familjer, för att vandrade omkring och leta efter den bästa platsen att bygga ett slott eller leka i vågorna.

Badvakter besvarade samtal om 10 saknade barn just den dagen, men de flesta av dem kunde snabbt föras tillbaka till sina familjer.

En familj, gick det inte lika bra för. Jesse Martin, som var på stranden med sin familj, hörde två kvinnor säga att de hade tappat bort sitt treåriga barn. Det var då han bestämde sig för att hjälpa dem.

Med hjälp av sina två farbröder, började Jesse söka på stranden efter barnet. Det dröjde inte länge förrän de såg en grupp barn gräva i sanden nära där pojken hade rapporterats saknad.

De började ana oråd, och Jesse hoppade ner i hålet och började gräva så fort som möjligt. Det dröjde inte länge innan han hittade barnet, som hade förlorat all färg i ansiktet på brist av syre.

“Vi började gräva och Jesse hittade pojken … och drog ut honom.Medan pojken grävde, måste sanden runt omkring kollapsat som det händer när ett hål är så djupt att det inte finns någon annan sand att stödja det.

Barn och ibland även vuxna kan inte fly från sanden eftersom det är så tungt.

Det är så skrämmande att tro att en enkel strandaktivitet kan ha dödliga konsekvenser för barn. Jag kommer att ta alla dessa försiktighetsåtgärder nästa gång jag åker till stranden, det är säkert.

Dela den viktig historien med dina vänner!