Om du gör detta minst en gång i veckan kommer ditt ansikte se 10 år yngre ut!

3566

Japanska kvinnor anses vara de vackraste i världen. Deras hud är mjuk, slät och blank tack vare en enkel ingrediens som de har använts i århundraden – ris. Genom att använda ris vatten, riskliolja och riskli pulver kan de förbättra hudens struktur samt dess klarhet.

Ris är rik på skvalen och linolsyra. Skvalen är en kraftfull antioxidant som stimulerar produktionen av kollagen och håller huden rynkfri. Det skyddar också huden från solens strålar. Förutom detta innehåller ris även vitamin E och gamma oryzanol, som kan förhindra hjärtsjukdomar och sänka kolesterolnivåer.

Din hud kommer dra stor nytta av ris – använd följande ansiktsmask för att mjuka upp huden och gör den len.Ingredienser

1 matsked ris

1 matsked honung

3 matskedar mjölk

Förberedelse

Koka riset i vatten, sila det och behåll vattnet i en separat behållare. Därefter, tillsätt varm mjölk i riset och blanda väl, tillsätt sedan honungen. Tvätta ansiktet och klappa det torrt innan du applicerar masken i ansiktet och låt det torka. Slutligen, skölj ansiktet med risvattnet som du silade tidigare.

Risvattnet kommer att återfukta huden och samtidigt minska inflammation och åldersfläckar .

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna underbara video med dina vänner på Facebook!