Gråter ditt barn ofta? I så fall ska du pröva att massera de HÄR punkterna på barnets fötter!

1011

Zonterapi är ett förfarande som involverar att massera fötter för att stimulera kroppen.

Dessa är kopplade till kroppens organ och områden och du kan massera vissa områden för att lindra obehaget hos vuxna, barn – och spädbarn.

Tryck försiktigt och en var uppmärksam på att dessa punkter kan vara mycket känsliga, särskilt om barnet är sjukt.Nedan finns 7 områden på fötterna att massera för att lindra obehag för spädbarn:

1. Tänder och huvud
Högerspetsarna på tårna är bra att massera, om ditt barn har obehag när tänderna växer fram. Gör det gärna när de sover.

2. Bihålor
Massera försiktigt i mitten av foten på undersidan om ditt barn har ont i bihålorna på grund av förkylning, allergier eller liknande. Det kan kittla lite!

3. Bröst
Trampdynorna på undersidan av foten strax under tårna masseras med ett lätt tryck. Detta för att lindra obehaget från hostan.

4. Solar plexus
Precis nedanför de punkter som nämns i punkt 3 kommer du att hitta ett område som du kan massera om ditt barn har haft ont i mitten av bröstet i samband med matsmältningen.

5. Den övre delen av magsäcken
Massage på undersidan av foten på utsidan kan hjälpa till att lindra förstoppning, halsbränna och matsmältningsbesvär.

6. Nedre delen av buken
Delen mellan mitten av foten och hälen har koppling till den nedre delen av buken. Detta är ett bra ställe att massera om barnet lider av uppblåsthet och gaser.

7. Bäckenet
Hälen är ansluten till bäckenet, höfterna och buken. Barn växer snabbt och smärta i höften och bäckenet är vanligt.

Försök att hitta tider när barnet är lugnt för att massera dessa områden.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!