Den lilla pojkens huvud rycktes av i en bilolycka! Men se hur han ser ut idag!

10342

Tro det eller ej. Denna 16 månader gamla pojke har fått sitt huvud tillbakasytt på hans kropp. Och operationen var lyckad!

Efter en hemsk bilolycka har australiska läkare klarat något som kallas för mirakelkirurgi. Enligt The Sun satt den lilla pojken i bilen med sin 9-åriga syster och deras mor, när de kolliderade med en annan bil.

Pojken heter Jackson Taylor och var med om en kraftig kollision, när deras bil krockade när bilen höll en hastighet på över 110 km/h. Effekten var så stark att hans huvud skildes från ryggraden. Läkarna kallar skadan för intern halshuggning.Taylor fördes med helikopterambulans och flögs till ett sjukhus i Brisbane. Här utförde läkarna en sex timmar lång operation på honom.

Pojken gör mycket goda framsteg efter operationen. Han måste nu använda halskrage i 8 veckor, men bör kunna leva normalt i framtiden.

Geoff Askin säger att det är mycket ovanligt för barn att överleva en sådan skada.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!