Bli av med dina spända, uppsvällda mage genom att göra det HÄR!

4969

Efter att ha ätit en tung måltid, är det många människor som klagar över att deras mage känns spänd och svullen. Detta tillstånd är ganska vanligt och obehagligt.

Många läkare anser att uppblåsthet faktiskt är gaser som är instängda i magen. Detta tillstånd är förenat med kostvanor, vilket innebär att du kan förbättra ditt tillstånd genom att införa hälsosamma matvanor.

Det finns flera gemensamma faktorer som orsakar uppblåsthet, och när du lär dig att skilja dem, kommer du att kunna lindra ditt tillstånd.Förstoppning – Den förekommer som resultat av den gas som är instängd bakom avföring. Öka ditt fiberintag för att förhindra förstoppning.
Smoothies, bär och fullkornsbröd är några av de livsmedel som du bör äta oftare. Men du ska inte äta alldeles för mycket, eftersom ett allt för stort intag av fiber är aldrig bra det heller.

Kolhydrater – Undvik alkohol, socker och stärkelse. Dåligt smält socker och stärkelse gör att du känner dig uppsvälld.

Stress – Kronisk stress orsakar uppblåsthet och magvärk. Ät hälsosamma livsmedel, drycker och hitta ett lämpligt sätt att få ut stressen själv i varje situation.

Vatten – Otillräcklig vattenintag är en stor bidragsgivare till många sjukdomar och hälsoproblem. Kaffe och socker torkar vävnader. Uppsvälld mage är ett tecken på vätskeretention, som är ett tillstånd där vävnader och organ behåller mer vatten än de behöver. Drick mycket vatten under hela dagen. Experterna är överens om att en frisk individ bör dricka ungefär 6-8 glas vatten per dag.

Att äta snabbt – Njut av dina måltider. Gå den långsamma vägen. När du äter snabbt, misslyckas du att tugga maten ordentligt, och så småningom kommer du få uppsvälld mage. Ta små tuggor och ta det lugnt!

DELA gärna artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!