Problem med täppt näsa och bihålor som gör ont? I så fall ska du pröva det här!

3304

I det här fallet, skulle de flesta människor omedelbart använda sig av läkemedel för att behandla problemet.

Emellertid kan detta problem lösas enkelt på andra sätt också, samtidigt som man undviker metoder som inkluderar medicin. Ett flertal tekniker är baserade på fysik, inte kemi, och leda till samma, eller ännu bättre, resultat.
diy-how-to-clear-your-sinuses-seconds-using-nothing-but-your-fingers1-600x399

Nämligen kan täppta öron, täppt näsa, eller en täppt huvud avlastas på enkla och effektiva sätt. Detta ger lindring nästan omedelbart genom att trycka på en särskild tryckpunkt.1: Använd tungan och tryck mellan ögonbrynen

Utgångspunkten för denna teknik är att minska eller ta bort stora mängder slem, vilket leder till blockering av bihålorna. Akupressur kan vara till stor hjälp i detta fall. Tryck bara på vissa punkter på kroppen för att utlösa vätskeflödet och du kommer att bli av med slem och förbättra andningen.

Du bör trycka tungan platt mot taket i munhålan. Tryck samtidigt ett finger mot huden mellan ögonbrynen, och håll kvar i 20 sekunder.

Så snart du släpper fingret och tungan, kommer du att känna rörelsen mot den bakre delen av tungan när de ackumulerade slemmet mjuknar.

Annars kan du också växla mellan att trycka på punkten mellan ögonbrynen, och trycka tungan mot gommen.

2: Använd tryck över dina ögonbryn

I fall du har blockerade bihålor i pannan, bör du agera annorlunda för att rensa övre bihålor och näsan.

Den populära massageterapeut Amber Lynn Vitale hävdar att tillämpningen av trycket över ögonbrynen leder till slem rörelse. Placera fingrarna i början av varje ögonbryn, nära den centrala punkten i mellan, luta huvudet framåt, vila på armbågarna.

Så snart trycket skiftar efter ett par sekunder, bör du dra fingrarna till ögonbrynens “mitten”. Håll alltså tills du känner lättnad.

Dra sedan fingrarna till slutet av ögonbrynen, och antingen håll för att trycka på för några sekunder eller flytta dem i en cirkelrörelse för att stimulera slem rörelsen genom pannan. Så snart detta händer, kommer trycket i mitten av huvudet försvinna.
skarmavbild-2016-10-18-kl-12-49-32

3: En mini-massage

Massage är obestridligt en utmärkt behandling som ger många hälsofördelar. Massage utlöser blodflödet och därmed förbättrar cirkulationen, och tillförseln eller syre och andra väsentliga näringsämnen till kroppsvävnader.

Därför kommer du att dra en hel del nytta från en mini-massage på sinusområdet på huvudet. Massageterapeut Heather Wibbels föreslår flera snabba gnuggande för att bli av med trycket och slem som samlats i bihålorna.

Du ska trycka mot skåran på nyckelbenet stadigt och i ett upprepat sätt med fingertopparna, för att stimulera flödet av slem. Du ska känna att du rensar din hals. Öronen kommer att öppnas upp när trycket reduceras.

Ett annat sätt för att dränera den ackumulerade flödet och få bort problemet med bihålorna är att korsa händerna, för att göra en V-form, och pumpa på halsens sidor för att stimulera rörelsen av lymfvätska. Resultaten är på grund av det sug som uppstår i det lymfatiska systemet.

Alla dessa akupressur tekniker är effektiva och tar framgångsrikt bort de blockerade bihålorna på ett helt naturligt sätt, utan användning av läkemedel.

Applicering av ett lätt tryck på de rätta punkter kan lindra smärta och tryck i bihålorna, och hjälpa dig att dränera vätska som är orsaken till blockeringen som orsakar obehag.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna häftiga video med dina vänner på Facebook!