Hennes barn hade hög feber. Då inser mamman att hennes bröstmjölk hade blivit helt GUL!

2257

De flesta mödrar som ammar sina barn vet att mjölken kan ändra färg.

Det kan finnas olika anledningar, vad du äter, hur du känner dig och så vidare.

Mamman Ashlee Chase dokumenterade nyligen den otroliga färgtransformationen i bröstmjölken. När hon jämförde den med mjölk från några dagar tidigare upptäckte hon hur stor skillnaden var. Hon lade upp ett foto på Facebook.Ashlee skrev: “Detta är anledningen till att du ammar dina barn, även om de är 7 månader gamla.”…

“Den översta bilden är mjölk som är tre dagar gammal när Elliot var frisk. Bottenbilden är mjölk från idag efter att Elliot haft feber hela natten. ”

Ashlee var orolig för den stora färgförändringen, så hon pratade med Ellies barnläkare, som försäkrade henne om att allt var bra.

Faktum är att allt var mer än bra. Anledningen till att mjölken förändrades så dramatiskt var att den innehöll extra fett och antikroppar för att få Elliot bättre snabbare.

Så hur händer detta? Bra fråga.

När en sjuk baby ammar, transporteras mikroorganismer från munnen och tillbaka till moderns bröst. Detta kan leda till förändringar i moderns immunförsvar.

Många mödrar känner att deras bröstmjölk förändras när de är sjuka, men det kan ändras när barnen är sjuka för att hjälpa barnet att återhämta sig snabbare.

Detta visar att kvinnokroppen är fenomenal! Inte bara får barnen ett immunförsvar från bröstmjölken, men de får också “bra bakterier” från kramar, kyssar och så vidare.

Mammor är bäst!

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!