De gav tvillingarna en mycket liten chans att överleva. Men se det oroliga miraklet!

966

Läkarna hade inte förväntat sig att Shylah och Selah Oglesby skulle överleva. I själva verket trodde läkarna de siamesiska tvillingarnas chanser att dö var ca 75 till 95 procent.

Shylah och Sela var förenade vid magen. Även om de hade två separata hjärtan, delade de en lever. Deras föräldrar, Misty och Curtis Oglesby, gick med på att låta flickorna genomgå en invasiv kirurgi för att skilja dem åt.

Läkare på Cincinnati Children’s Hospital och Medical Center tillbringade tre månader att skapa en strategi för att separera de små. Slutligen, blev operationen på sex timmar en framgång. Shylah och Sela separerades men Selah kämpade fortfarande med ett medfött hjärtfel som krävde flera operationer.Två år senare, är banen glada och friska. Både deras föräldrar och läkare är överväldigade av deras utveckling.

“De är mina mirakel”, säger Misty. “Jag är i imponerad av deras framsteg.”

Deras andra födelsedag är en stor milstolpe för flickorna. Det är deras första födelsedag där de verkligen kan roa sig utan att vara bundna av begränsningar.

“Idag känns det som deras första födelsedag”, säger deras mamma. “Deras första födelsedag där de kommer kunna äta tårta. Den första födelsedagen där de kan gå runt och öppna presenter.”

Läkare kan ge dig en prognos, en procentsats, statistik, men Shylah och Selah visar att det är upp till var och en av oss att slå oddsen.


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!