Brukar du klämma dina finnar? I så fall måste du sluta med det GENAST!

808

Dessa små, elaka bråkmakare som vi kallar finnar eller  pormaskar kan vara väldigt jobbiga och obehagliga. Det är talg, en oljig substans som ofta dyker upp i större mängder på näsan och pannan. När det byggs upp, täpper det till porerna.

Man ska verkligen inte klämma dem, det vet de flesta och experter säger det hela tiden.

Men det finns ett sätt att bli av med dem utan att använda en massa krämer och kemikalier!Du kommer behöva:
1 msk havssalt
1/2 msk citronsaft
1 msk vatten

Såhär fungerar det:
Häll salt i en liten skål. Tillsätt sedan vatten …

d2344db4f4ae1956ecde936c9ecda5c4

Tillsätt citronsaft och rör ihop allting.

06c027fd8dacb659340c2aed4a168735

Nu masserar du blandningen med fingertopparna försiktigt i det drabbade området (och din panna och näsa). Se till att använda enkla och lätta cirkulära rörelser, då kommer du att känna den trevliga peeling effekten. Efter ca 3 minuter sköljer du ansiktet med varmt vatten.

772f7b75b8a5923ca01d9324da42aafd

Principen för denna behandling är följande: saltet har en naturlig antibakteriell effekt och hjälper även till att öppna upp porerna och eliminera föroreningar. Den naturliga syran i citron bekämpar bakterier på ett milt men mycket effektivt sätt. Dessutom har citron en blekande effekt på huden, vilket hjälper till att ta bort gamla och döda hudceller permanent. Så varje por kan andas djupt igen. Bokstavligen.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!