Detta gift kan förstöra ditt skelett – Dock dricker många av oss det varje dag!

40687

Har du någonsin undrat vad som händer med din kropp när du dricker en läsk?

Bildkälla: The renegade pharmacist

Så, vad händer när du dricker en burk vanlig Coca Cola?Första tio minuterna:

10 teskedar socker går rakt ut i din kropp. Enda anledningen till att du inte spyr upp det direkt är att fosforsyran i drycken dämpar den söta smaken. Fosforsyran är en ofärgad och luktfri vätska som har samma konsistens som sirap.

Efter 20 minuter:

Ditt blodsocker skjuter i höjden, och kroppen börjar pumpa ut insulin. Levern svarar genom att omvandla allt socker till fett.

Efter 40 minuter:

Nu har din kropp tagit upp allt koffein som finns i drycken. Dina pupiller blir större, blodtrycket stiger, och som effekt pumpar din lever ut ännu mer socker. Din hjärna blockar nu all adenosin, vilket gör att du inte kan känna trötthet.

Efter 45 minuter:

Din kropp pumpar ut dopamin vilket gör att du känner dig glad. Det här är samma sak som heroin gör, men i mindre dos så klart.

Efter ett timme:

Minns du fosforsyran? Den har nu börjat binda kalcium, magnesium och zink i din tunntarm. Massa bra ämnen som skulle ut i kroppen sitten nu fast i dina tarmar istället.

Vad händer sen?

När effekten av läsken lägger sig får du en sockerkrasch, som kan göra dig lättirriterad och slö. Nu har du också kissat ut allt vatten som fanns i colan, och med sig tog ditt kiss en massa nyttiga ämnen som din kropp verkligen behöver efter den här omgången.

– Om du har problem med att skruva upp en rostig skruv, doppa en tyg i cola och linda den runt skruven. Efter några minuter blir det lättare att dra åt skruven. Många coca cola-distributörer i USA använder denna dryck för att rengöra bilmotorer.

– Cola är effektivt för att ta bort rost från bilen.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!