Biter du på naglarna? I så fall måste du sluta med det GENAST!

2498

Ni har alla sett dessa människor, vare sig det är vänner, familj eller främlingar, som biter runt sina naglar. Det är inte bara äckligt, det är faktiskt farligt också. Många gånger är de ångestbenägna individer och det kan vara en nervös vana.

n1

De som tvångsbiter har verkligen något att oroa sig för. De sitter där och biter på huden runt naglarna tills de blöder. I själva verket är detta ångestsyndromrelaterat. Deras fingrar börjar se riktigt illa ut från överdrivet bitande.n2

Även om det kan se otäckt ut,  tror många fortfarande att det är ofarligt. Men så är det inte. Du kan faktiskt få Dermatophagia som kan orsaka permanenta skador.

n3

Bakterier från händerna kan komma rakt in i skadade naglar och detta kan orsaka infektion. Irreversibel nervskada kan faktiskt vara ett sämre scenario!

Så om du är en av de som biter…… Sluta så fort som möjligt.

n4

Bita på naglarna är definitivt farligt. Håll fingrarna ur munnen och riskera inte den potentiella permanenta nervskadan som det kan leda till! Om du känner någon som biter, dela detta med dem så att de får veta om farorna.