Det virala “SJÄLVMORDSSPELET” har nu börjat spridas i Sverige. Polisen uppmanar föräldrar att vara uppmärksamma!

2276

I dagarna har skolor uppmärksammat det virala och mycket farliga spelet ”MOMO” som har kommit till Sverige. Spelet som är ett internetspel utmanar användarna att i olika utmaningar begå hemska handlingar, som misshandel, självdestruktiva handlingar, grymheter mot djur och även självmord och mord har rapporterats. Spelet härstammar på Facebook och cirkulerar nu på WhatsApp och andra sociala media.

Två ungdomar i Colombia begick självmord i slutet av augusti i den sjuka ”Momo-självmordsutmaningen”  

En 12-årig flicka och en 16-årig pojke ska ha rapporterats ha tagit sina egna liv, inom bara 48 timmar av varandra, enligt en lokalradiostation .Dödsfallen hände i kommunen Barbosa, i den nordvästra delen av det Colombianska området Santander, enligt tidningen Daily Mail .Spelet fortsätter att spridas över hela världen och har nu kommit till Sverige.

”Momo” är en viral utmaning som uppmanar ungdomar att lägga till en kontakt via WhatsApp. Användaren uppmanas att begå självskadebeteende eller till och med självmord och mord. ”Spelet” har jämförts med den otrevliga ”Blue Whale-utmaningen”som ledde till rapporter om självmord i Ryssland och USA, liksom den online fiktiva karaktären ”Slender Man”. Under 2014 försökte två 12-åriga flickor i Wisconsin att  döda en klasskamrat i ett försök att behaga utmaningen från ”Blue Whale”. 

Spelet ”MOMO”, är av samma fula koncept och en varning till föräldrar är på sin plats, prata med era barn och ungdomar, detta kan eskalera till väldigt farliga nivåer.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga video med dina vänner på Facebook!