Mamman varnar nu ALLA föräldrar efter att hennes son nästan dog av något som kan hända vem som helst!

1872

En mamma varnar för farorna med förgiftning efter att hennes son nästan dog av blodförgiftning. Abigail Morra, 35, från Farncombe Road, Worthing, sa att föräldrar måste följa sina instinkter efter hennes son Rowan Haining, 11, ursprungligen diagnosticerades med magsjuka.

image-2
Rowan medan han var på intensivvård på Southampton General Hospital.

Hon sade: “Någon från ovan ser definitivt ner på honom eftersom att han egentligen inte skulle vara här idag. Jag har en helt ny uppskattning för honom; alla de fåniga små saker som irriterar en är inte viktiga längre.“Det har lämnat mig traumatiserad men att göra människor medvetna om de faror som finns, får mig att må lite bättre. Människor måste följa sin magkänsla, för om jag inte hade gjort det, skulle Rowan inte ha klarat sig. ”

Paret var på semester i New Forest den 23 augusti när Rowan blev sjuk. Han led av sjukdom, diarré, andfåddhet, en förhöjd temperatur på 39,3 grader och en smärta i höften.

image-3

De kom hem tidigt och fick veta av läkare att Rowan hade gastroenterit – men Abigail, en sjuksköterska med 11 års erfarenhet, kände att något inte var rätt.

“Han var alltför sjuk för en magsjuka; han var förvirrad, yr och riktigt sjuk. Han försökte lägga sig på golvet för att sova så att han kunde vara sval. En gång gick han till badrumsgolvet och lade sig ner med ansiktet mot golvet.

“Jag tänkte ‘nu räcker det’ och så bar jag honom ner för trapporna – han är i samma storlek som mig – och jag tog honom till A och E. ”

Det var vid Worthing sjukhuset som han slutligen fick diagnosen förgiftning. Det hade orsakats av en bakteriell infektion i höften som utsöndrat giftiga gifter i hans blodomlopp och attackerat hans stora organ, inklusive hans lungor, hjärta och njurar.

Han sövdes och kördes av ambulans till Southampton General Hospital.

“Jag kunde inte riktigt tro att det hände. Jag var upprörd, i ren panik. Vi åkte iväg vid 5 eller 6 på eftermiddagen och det tog en timme att ta oss från Worthing till Southampton i rusningstrafik. Jag kunde känna att vi åkte riktigt snabbt, men hela resan var suddig.

“Rowan var inlagd på en intern ventilationsaggregat i två veckor på barnens intensivvårdsavdelning medan han stabiliserades.

Abigail sa att när Rowan vaknade den 6 september, hade han dubbelseende och hans vänstra öga var halvöppet och flimrade.

En serie av huvud skannar visade att Rowan hade en blödning på baksidan av hans hjärna och flera blodproppar som orsakats av förgiftning.

Efter att ha träffat en neurolog, blev Rowan utskriven från sjukhuset och är nu tillbaka hemma. Han får besök av en sjuksköterska varje dag som ger honom antibiotika genom en kateter genom hans överarm till sitt hjärta, det betyder att han inte har kunnat börja sitt första året på Chatsmore Catholic High School.

Rowan sade att han mådde bättre, och tillade: “Jag fick veta att jag hade större chans att vinna miljoner än att få förgiftning.”

Abigail sa att familjen fortfarande bearbetar den känslomässiga effekten av prövningen.

“Jag känner inte samma sak som jag gjorde innan, och Rowan är mycket mer upprörd än vanligt. Han är vanligtvis ganska pratsam men han har varit väldigt tyst.

“En 11-årig bör inte ifrågasätta sin dödlighet.”

Enligt Southampton sjukhuset, de symptom som människor bör hålla utkik efter för blodförgiftning är influensaliknande symtom, sömnighet, irriterad eller förvirrat beteende, snabb andning och hjärtslag, hög eller mycket låg temperatur, urinerar mindre ofta och fläckig eller missfärgad hud.

Om två eller flera av dessa symtom stämmer in så är det viktigt att söka medicinsk hjälp snabbt.

Dela denna viktiga artikel med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma!