Forskare uppmanar alla som använder en skrubbsvamp att slänga den eller förbereda sig för det VÄRSTA!

912

Vem älskar inte en bra kroppsskrubb? Ingenting känns bättre än att använda en skrubbsvamp för att exfoliera huden. Den skrubbar och löddrar inte bara, den lämnar också din hud len som en babyrumpa. Och de puffarna kommer i en mängd olika färger, några även med personliga mönster. De praktiska puffarna hängs lätt på din vattenkran, vilket gör den lätt att greppa, skrubba och få bort de döda hudceller som orsakar torr och irriterad hud. Och en extra bonus är att de ökar blodcirkulationen, så när du skrubbar på huden i ansiktet får du fram en frisk lyster.

Det låter som att skrubbsvampar är rätt väg att gå när det gäller att upprätthålla frisk, lystrande hud, eller hur?

loofah-googleTja, enligt dermatologer, kan det inte vara längre från sanningen. I själva verket lyder 98 procent av de råd dem ger oss att kasta skrubbsvampen i papperskorgen direkt.

J. Matthew Knight, från Knight Dermatology Institute är en hudläkare som uppmanar oss att kasta puffarna och han förklarar varför. Enligt Knight. När du använder puffen för att exfoliera huden, fastnar de döda hudcellerna i flera skikt i skrubbsvampen.

Och här är den sista droppen, när du lämnar puffen i duschen efter att du är värdig, finns all fukt kvar i efterdyningarna av det varma vattnet, orsakar bakterier som gror i de fluffiga skikten. Som sedan leder till tillväxt av jäst och mögel. Usch!

Och denna massiva grogrund växer inom bara några timmar. Det låter väl inte som något du vill gnida över hela kroppen nu längre?? Och ovanpå allt detta, så är användningen av dessa färgrika puffar efter att du rakat dig en infektionsrisk. Bakterierna kan komma in i porerna och leda till en riktigt illa syn och känsla.

Fortfarande inte övertygad om att kasta din puff i papperskorgen?

Ja, då uppmanar forskare er att skölja puffen orimligt mycket för att säkerställa att alla döda hudceller tas bort och ta bort den från duschen för en torkomgång. Och se alltid till att ersätta den med en ny varje månad. Men se till att dofta på den ofta, och om du får känner någon dålig doft är det dags att kasta den direkt. Det är inte värt risken!

Nu kanske du tänkte “så, vad ska jag skrubba med nu!?” Enkel lösning: det finns en mängd olika skrubbar där ute som har positiva effekter och kommer att hålla dig fri från smitta. Försök med en luffa. Denna behändiga lilla verktyg kan du fortfarande kunna hänga på kranen, men den är fri från alla dessa bakterielager så du kommer inte vara i riskzonen för infektioner.

hej

DELA gärna med dina vänner på Facebook!