Vet du verkligen vad du och dina barn äter varje dag? Titta på den HÄR videon!

69

Låt oss börja med det som brukar anses som en proteinkälla och den viktigaste ingrediensen i torrfoder för sällskapsdjur: Köttbiprodukter. Det är eufemismer för de delar av djur som inte skulle anses som kött av någon smart konsument. Den välkända frasen “köttbiprodukter” är missvisande eftersom att dessa biprodukter innehåller väldigt lite, om ens något kött alls. Detta är de delar av djuret som blir kvar efter att köttet har skalats bort från benet. “Kyckling biprodukter omfattar huvud, fötter, inälvor, lungor, mjälte, njurar, hjärna, lever, mage, ben, blod och andra delar som inte passar för människan.

Torrfoder kan innehålla de ned malda köttet av djur som vi skulle tycka är oacceptabelt för konsumtion. Detta kan inkludera djurparksdjur, väg döda och 4-D (döda, sjuka, handikappade, döende) djur. De mest chockerande är att det också kan omfatta hundar och katter. Det är sant, ditt husdjur kan vara en kannibal. Fast Food Nation författaren Eric Schlosser skriver: “Även ledande amerikanska tillverkare lovar att aldrig tillsätta döda husdjur i deras foder till sällskapsdjur”, ändå är det fortfarande tillåtet att göra så. Ett kanadensiskt företag, Sanimal Inc, hade 20.000 kg döda hundar och döda katter i sin hund- och kattmat varje vecka, tills bruket avbröts i juni 2001. “Denna mat är hälsosam och god”, sade bolagets vice VD för upphandling, som svar till kritiker, men de flesta människor gillar inte att köpa torrfoder som innehåller några husdjur.”

Du borde verkligen inte ens behöva vara vegan för att bli äcklad av att äta gelatin som erhålls genom kokande hud, senor, ligament och/eller ben med vatten, vanligtvis erhållna från kor eller grisar.Det används i schampon, ansiktsmasker och andra kosmetika; som förtjockningsmedel för fruktgelatin och i puddingar, i godis, marshmallows, kakor, glass och yoghurt; och ibland i vitaminer som har en beläggning såsom kapslar.


Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!