Mamma tar foton när hon ammar, främlingar kallar det “motbjudande” för att barnet inte är hennes eget!

70

I dagens samhälle verkar det som många mammor arbetar hårt för att få andra att acceptera att amningen av ett barn är en normal handling och borde vara acceptabelt offentligt. Mödrar hävdar de kommer inte att låta sina barn gå hungrigt, oavsett var de befinner sig.

Men vad som fortfarande verkar vara vagt för många är den ålder ett barn bör ammas till. Många tror att rätt tid att sluta är två till tre år, medan andra mammor fortsätter tills deras barn väljer att sluta. Detta kan pågå tills barnet är fem eller sex!

En annan punkt är hur socialt acceptabelt amning är . Vissa tycker amning är en handling som binder en mor och hennes barn, vissa anser att amning är onaturligt.Lee Moffitt är en mamma som utmanar båda dessa åsikter. Hon ammade sin egen dotter till 6 års ålder, och fortsätter att amma andra mödrars barn efter behov.

Lee Moffitt är inte den typiska mamman: Hon tror på fördelarna med amning så starkt att hon utmanar populära “regler”.

Moffitts egen mamma ammade henne tills hon var fem, och i sin tur ammade hon sin dotter, Rose, tills hon var 6. Hon lät barnet bestämma när hon ville sluta på egen hand.

Moffitt slutar inte där: Hon ammar även främlingars “barn efter behov. Ofta är dessa är antingen spädbarn till kvinnor som befinner sig oförmögna att producera tillräckligt med bröstmjölk eller barn hon passar.

Modern har skapat en grupp tillägnad hennes praxis på nätet. Medan hon får mycket stöd från vissa mödrar, har andra inte varit så mottagliga och öppna för hennes föreställningar om amning.

Moffitt har kallats “motbjudande” och “sjua” av totala främlingar när de upptäcker några av barnens ålder och det faktum att de inte är hennes egna barn.

Men Moffitt försvarar sin tro med passion och övertygelse: Hon tror att hon har ett sådant starkt band med sin mor på grund av hur länge hon ammade. Hon vill ge samma för andra barn, särskilt de vars mödrar har problem med amning, för en mängd olika skäl. Hon säger också att det är en vanlig metod i många länder!

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!