Forskare: Människor som inte läser böcker är SMARTARE!

151

Den lilla del av rubriker som nyhetsredaktörer skriver ut på Twitter drar en hel del läsare, men det är berättelser som rekommenderas av vänner som utlöser fler klick.

I vad som kan vara den första oberoende studie av nyhetskonsumtion på sociala medier, har forskare vid Columbia University och det franska nationella institutet (Inria) funnit att läsare var 61 procent av de nästan 10 miljoner klickningar på ett slumpmässigt urval av nyheter publicerade på Twitter. Forskarna presenterade sina resultat den 16 juni vid en konferens på Association for Computing Machinery s Sigmetrics i Nice.

“Läsarna vet bäst vad deras följare vill ha”, säger studiens ledande författare, Augustin Chaintreau, en professor i datavetenskap vid Data Science Institute and Columbia Engineering. “I framtiden kommer de att ha mer och mer att säga till om vad som är nyhetsvärde.”Sociala medier 2014 passerade enorganisk undersökning som den bästa om hur människor nås av innehållet på webben, det var 30 procent av all trafik. Men trots den sociala webbens växande inflytande, är det relativt lite känt om hur människor konsumerar nyheter på dessa proprietära plattformar. Facebook, och i mindre utsträckning, Twitter, filter och anpassade nyheter för användare som noga följde resultatet, men eftersom dessa uppgifter är grundläggande för deras reklambransch så offentliggörs väldigt lite.

Publikens relativa inflytande varierade med nyheternas utlopp, med läsarnas hänvisningar fick aktier fler klickar på BBC och Huffington Post än för The New York Times och Fox. (Arthi Ramachandran)

Målet var att ta reda på vilka historier i deras urval av tweets som skulle delas och klickas på mest: mindre än 2 procent av de största nyhetsredaktörer valde att främja från deras officiella Twitter.

Men många fler läsare klickade på nyhetskanalernas länkar direkt på Twitter, studien fann att det mesta av vad läsarna delade och läste var tack vare rubriken. 82 procent av delningarna och 61 procent av klicken, av tweets i studien avses vara av läsare som hittat de på egen hand. Men läsarnas relativa inflytande varieras genom utloppet; 85 procent av klick på tweets bundna till en BBC historia kom från läsares rekommendationer medan endast 10 procent av tweets bundna till en berättelse Fox gjorde, upptäckte forskarna.

Resultaten tyder också på att människor är snabbare på att dela än att läsa nyheten.

“Människor är mer villiga att dela en artikel än att läsa den”, säger studie medförfattaren Arnaud Legout, forskare vid Inria. “Detta är typiskt för moderna informationskonsumtion. Folk bildar sig en uppfattning baserad på rubriken, eller av sammanfattningar, utan att göra ansträngningar för att gå djupare. ”

För dem som är villiga att läsa, konstaterar studien att historier på Twitter har en relativt lång hållbarhetstid. Medan mer än 90 procent av länkar i studien delades inom några timmar, var de flesta länkar klickade på, och förmodligen lästa, långt senare; var 70 procent av klicken efter den första timmen.

“Våra resultat visar att dela innehållet och faktiskt läsa det är helt olika saker”, säger Legout. “Gillningar och delningar är inte en meningsfull åtgärd av innehållets popularitet. Detta innebär att branschstandard för populariteten måste omprövas. ”

Sociala medier har på högkant många yrken, bland annat journalistik, genom att tillåta alla att bli en skapare och utgivare med en inbyggd publik. Studien bekräftar optimistiskt den sociala webbens demokrati makt.

Men det är också en påminnelse om att populära nyhets plattformar som Facebook och Twitter är nu effektiva portvakter, att kontrollera vad vi ser och läser. Forskarna har arbetat sedan 2013 för att utveckla sin metod för att dra en slutsats om beteende på Twitter med begränsade offentliga uppgifter.

“Detta är ett oreglerad fält,”  skriver Columbia journalistik professor Emily Bell Columbia Journalisms recension. “Det finns ingen insyn i det inre arbetet i dessa system.”

För att uppnå öppenhet, sade forskarna att de hoppas kunna bygga på sin metod och fortsätta att utforska, som Chaintreau uttryckte det, “vilka röster som verkligen blir hörda och får forma den allmänna opinionen.”


Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!