Siamesiska tvillingar överlevde den svåra operationen! Så här ser dom ut ett år senare!

11587

Eric och Elysse Mata från Lubbock, Texas har fyra vackra barn. Familjen har inte varit utan sina svårigheter, men tack och lov så hade de kirurger vid Texas barnsjukhus för sina tvillingflickor.

Föräldrarna till Asarja, Knatalye, Adeline, och Mia har haft ett par svåra år, men deras hopp, tro och kärlek håller dem starka. Denna familj har blivit en inspiration, kolla in deras fantastiska historia och se vad barnen har för sig nu!

Möt tvillingarna, Knatalye Hope och Adeline Faith.

Den 11 april 2014 födde Elysse Mata tvillingflickorna som var anslutna via bröstkorgen, lungorna, hjärtsäcken (slemhinnan i hjärtat), membran, levern, inälvorna, kolon och bäckenet.”Möt Mata tvillingar, Knatalye Hope och Adeline tro.
via Facebook / hjälpa Faith & Hope Mata

Läkarna rådde henne att avsluta sin graviditet, men för Matas var det aldrig ett alternativ. Jag sa till honom att jag bryr mig inte om vad fallet är, jag kommer att bära dom så länge jag kan, och om Gud beslutar att han behöver dem mer, då blir det så. “

Tack och lov så var det inte fallet – flickorna föddes 9 veckor för tidigt, men friska. “Det var himmelriket på jorden, bara att kunna hålla dem så nära mig. Alla talar om att när de ser sitt barn, så räknar de inte deras tår, de ser bara en bäbis … Jag såg bara två mirakel.

Läkarna hade rådde henne att avsluta sin graviditet, men Matas anses aldrig att ett alternativ.
via ABC News

I ett helt år skulle Knatalye Hope och Adeline Faith bo på Texas barnsjukhus i Houston.

Eric, Elysse, och deras 5-åriga son, Asarja, packade ihop sitt liv i Lubbock, och flyttade in i en husbil så att de kunde vara närmare till sjukhuset och deras barn.

För nästa år, skulle Knatalye hopp och Adeline tro bor på Texas barnsjukhus i Houston.

Flickorna var starka – och de skulle de behöva vara.

Ungefär 200.000 siamesiska tvillingar föds varje år. Om de kan överleva födseln och den första dagen, så har förenade tvillingar fortfarande bara en 5-25% chans på överlevnad.

Dr. Darrell Cass, såg till att hans team var väl förberedd på vad som väntade under operationen. Teamet fick öva i flera månader på 3D-modeller och skyltdockor.

“Separera siamesiska tvillingar är en mycket komplicerad uppgift och det finns massor av risker, och döden är absolut en av dessa risker”, säger Dr. Cass.

Men den 17 februari 2015 för första gången i sitt liv så separerades de.

Efter en 26-timmars operation vid Texas barnsjukhus i Houston, ett team på 12 kirurger, 6 narkosläkare, och 8 sjuksköterskor som arbetade på de tio månader gamla flickorna.

Men den 17 februari 2015 för första gången i sitt liv, de separerades.
via CBS News

Det var den första framgångsrika separations operationen av sitt slag, den ansesinte bara som en seger för familjen, men även för det medicinska området.

“Vi är så tacksamma för alla kirurger och alla som vårdat våra döttrar och gav dem den otroliga möjlighet att leva separata liv” säger Elysse . “Vi vet hur mycket planering och tid som gick in i denna operation och vi är så välsignade att få vara på en plats där vi har tillgång till kirurger som har gjort denna dröm till verklighet. Vi vill också uttrycka vår tacksamhet till alla de människor som har bett för oss som stöd till vår familj under de senaste 10 månaderna. “

Det var den första framgångsrika separation operation av sitt slag, tippad som en seger inte bara för Mata familjen, men för det medicinska området.
via CBS News

Familjen hade ett stort stödsystem – familj, vänner, och även från människor på nätet.

Elysse har sagt detta om sitt stödsystem, “Förutom den stora omsorg våra flickor fick, tankar, böner och kärlek från samhället så hjälpte det verkligen att få oss igenom det senaste året och vi är tacksamma för allt stöd.” Familjen uppdaterar fortfarande sin Facebook-sida “help Faith & Hope Mata” för att hålla alla informerade om flickornas framsteg och hur familjen mår.

Jennifer Pitlick, sjuksköterska den ödesdigra dagen:

“Innan flickorna rullades iväg till sin 24-timmars operation, så var vi alla samlade runt sängen tillsammans med familjen för en bön. Jag minns att jag tittade runt under bönen och ser sjuksköterskor, läkare, narkosläkare, vårdbiträden, familjemedlemmar, kaplaner och socialarbetare som alla ber för våra flickor. Jag var överväldigad över hur många som var här eftersom de helt enkelt älskade flickorna. Plötsligt kände jag i mig lugn i det ögonblicket. När flickorna rullades iväg till operationen så flockades teamet i korridoren för att se dem. det var ett anmärkningsvärt ögonblick i Texas Barnsjukhus historia. Många av oss stannade hela dagen med familjen medan flickorna opererades. Vi hade alla blivit en förlängd del av familjen och dessa flickor var våra flickor. Vi ville vara där för uppdateringarna. Vi ville höra att de mådde bra. “

Jennifer Pitlick beskrev nicusjuksköterska den ödesdigra dagen:

Och sedan var väntan över, tvillingarna var separerade.

Och sedan den dagen har de fortsatt att växa till egna mycket unika individer.

“De växer till olika individer och har separata personligheter. De gillar inte varandra hela tiden” Säger Elysse . “Jag är bara glada för de kommande åren och vad de ska göra. Förhoppningsvis gör de stora saker i livet.”

Tvillingarnas äldre bror, Asarja, har alltid tagit hand om flickorna.

Men de är mycket roligare att leka med nu , “Han har gjort trädkojan i trädgården till en Batmangrotta och han hoppas att hans systrar kommer att leka med honom i den snart.”

Efter månader av återhämtning, fick familjen slutligen åka hem.

Hope fick åka hem redan i maj, men Faith krävde extra omsorg och kom inte hem förrän i juli. Eric var tvungen att återgå tillbaka till hans arbete i Lubbock och husbilen i Houston (där Elysse och Asarja levde nära tvillingarna) var en tio timmar (enkelriktad) bilresa. Det var fantastiskt att få föra familjen tillsammans igen.

“Alla normala saker, det är vad jag vill göra. Byta blöjor, plocka upp i huset, allt det där som ingen vill göra, det är vad jag vill göra just nu eftersom de senaste månaderna har varit galna” sa Eric när han slutligen fick ta sin familj hem igen.

Efter månader av återhämtning, fick familjen slutligen att gå hem.
via Facebook / hjälpa Faith & Hope Mata

Möt Knatalye Hope Mata.

Hennes mamma beskriver henne som “min lilla vilde som är överallt! Hon är galen i vandring, klättring, försöker göra allt busigt, smart, fast besluten att göra allt hon vill och mycket kärleksfull!”

Möt Knatalye Hope Mata.

Möt Adeline Faith Mata.

Hon har fått en trakeotomi, men har inte låtit det sakta ner henne , från början var hon kopplad till ventilen 24/7, nu kan hon vara utan den medan hon är vaken och använder bara 1-2 liter syrgas som är fantastiskt! hon hasar runt på sin ända och drar sig upp till stående, hon kan gå med hjälp men det är fortfarande svårt, och du kan märka att hennes ben är svaga! 

Möt Adeline Faith Mata.
via Facebook / hjälpa Faith & Hope Mata

Några månader senare, så blev familjen utökad med en sjätte liten medlem!

I september 2015 blev tvillingarna – som hade just skilts fem månader tidigare – storasystrar till Mia Love Mata.

Enligt Elysse, så älskar Mia sina systrar! Och flickorna upplever sin lillasyster som alla andra storasystrar gör . “Hope älskar Mia, men Faith är inte ett stort fan! Lol!”

Sedan är det bara några månader senare, familjen av fem blev en familj på sex!
via Facebook / hjälpa Faith & Hope Mata

Det har varit en stor justering, men det är av den bästa typen.

Deras liv kan vara lite mer hektiskt, men Knatalye Hope, Adeline Faith, och Mia Love fyller familjens liv med en hel del hopp, tro och kärlek. Asarjas mellannamn måste vara förtjusande eller givande eller hängiven eftersom han bidrar med dessa egenskaper!

Det har varit en justering, men det är den bästa typ.
via Facebook / Elysse Mata

Vad en vacker familj.

Vi är så glada att höra att flickorna mår bra!

Och vilken fantastisk inspiration Elysse är,  en mor till fyra går tillbaka till skolan för att bli sjuksköterska!

De har ett inspirerande budskap för andra familjer där ute som kämpar “. Hopp och tro, det är mantran för hela resan, jag vill att alla ska veta att man aldrig någonsin ska ge upp”, säger Eric.

Grattis!

Vad en vacker familj.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!