Pojken dog en timme efter badet! Nu varnas ALLA föräldrar!

5043

Många gånger har vi inte brytt oss om detta, men när du tillbringat en dag vid poolen, så är det bara normalt att du känner dig utmattad och sömnig, särskilt om du är ett barn som har varit mycket aktiv under hela dagen.

Detta är exakt varför Cassandra Jackson inte misstänkte något när hennes son sa att han var trött och ville gå och lägga sig direkt när han kom hem efter att ha tillbringat dagen vid poolen. Johnny, 10, gick till sängs efter den ansträngande dagen och hans mor kunde givetvis inte anta att något var fel med honom. Hon gick för att kolla till sitt barn efteråt och var förvånad över att det hon såg.

Barnet hade skum i munnen och hade andningssvårigheter. Efter att ha tagit honom till akuten omedelbart,så vart modern informerad om att det som hände var “Sekundär Drunkning” och det kan förekomma inom 72 timmar efter man svalt vatten .Även om det är sällsynt, kan sekundär drunkning vara dödligt om varningssignalerna ignoreras. När som helst när någon (barn och vuxna) andas in lite vatten (pool, sjö eller hav) kan det irritera lungorna och orsaka svullnader. Vanligtvis införs mycket lite vatten i lungorna när den sekundära drunkningen sker, men den lilla mängden vätska är tillräckligt för att lungorna inte ska kunna föra syre till blodomloppet.

Om ditt barn har varit nära att drunkna, eller kanske svalt för mycket vatten, se till att hålla ett vakande öga efter symptomen på sekundär drunkning och ta barnet till sjukhuset omedelbart om symptomen uppstår. Symptomen kan även ta mellan 1 och 72 timmar för att visa sig.
Här är vad man ska leta efter:

Överdriven trötthet efter bad
Andnöd efter bad
Irritabilitet eller humörsvängningar, utan någon uppenbar anledning.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!