En ung pojke dog 4 dagar efter att han hade ätit det HÄR. Nu vet läkarna äntligen varför!

3689

Elvaåriga Oakley Debbs var en lättroad, atletisk pojke från Florida som älskade att visa upp sina ljusröda gymnastikskor för alla. Han var en helt normal unge, med undantag för hans livslånga, men milda allergi mot nötter.

Den gångna Thanksgiving tog Oakleys allergi en vändning till det sämre. Han åt omedvetet en bit av kakan som innehöll valnötter och omedelbart fick han en blåsa på läppen. Föräldrarna trodde att det var ofarligt vid den tiden, men några timmar senare var det en annan historia …

Under thanksgiving helgen, åt Oakley Debbs en bit av kakan utan att inse den hade potential att döda honom. Oakley hade en nötallergi och vad varken han eller hans familj visste var att kakan innehöll valnötter.

En blåsa bildades på läppen direkt, och hans mamma gav honom Benadryl, ett antihistamin som vanligtvis hade hjälpt när han utsatts för nötter i det förflutna. Först verkade medicinen hjälpa och Oakley sade att han kände sig mycket bättre …

Senare på kvällen tog det en drastisk vändning, han går från att leka med sina kusiner till att kräkas. Hans luftvägar började att svälla igen och han blev blå. Hans föräldrar ringde efter ambulans, och Oakley fördes till sjukhuset där han dog fyra dagar senare.

Hans föräldrar talar nu ut eftersom de känner en oerhörd ånger för att de underskattade hur allvarlig hans allergi verkligen var, och de vill inte att andra föräldrar till barn med allergier ska göra deras misstag. 

De har startat en insamling, uppkallad efter Oakleys favoritskor, för att bidra till att höja medvetenheten om födoämnesallergier och ansöka om ändringar i hur vissa livsmedel är märkta för att säkerställa att inget barn måste går till samma öde som deras son.

Det är en tragisk historia, men Oakleys föräldrar arbetar genom sin smärtsamma förlust genom att försöka göra något positivt för världen. Besök Red Sneakers för Oakley Facebook-sida för att öka medvetenheten om födoämnesallergier.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!