Denna mat kommer att göra dig smalare och sänka ditt kolesterol, enligt forskare.

166

En studie som publicerades i “American Journal of Clinical Nutrition,” rapporterar att man ska äta en portion baljväxter dagligen för att gå ner i vikt och minska kolesterolvärdet.

Studien leddes av Dr. Russel De Souaza, och ägde rum i Toronto, Kanada. Forskarna rapporterar att man ska äta bönor, linser, kikärter och ärtor för att gå ner i vikt snabbare.

I studien deltog 1000 män och kvinnor som bantade genom att lägga till olika saker i deras dagliga diet. Dessutom minskade kolesterolnivåerna med 5% i genomsnitt.Baljväxter är fulla av protein, fibrer, vitaminer och mineraler. Dessutom har de ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att de bryts ned långsamt i kroppens matsmältningssystem .

Om du vill äta mer baljväxter, men inte vet var du ska börja – prova det här receptet på ärtsoppa! DELA gärna artikeln med dina vänner på Facebook, så att de också får veta alla hälsofördelar baljväxter ger.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!