Kvinnan på 112 får ett samtal från en tre år gammal flicka. Nu hyllas flickan som en hjälte!

109

I Essex i England, har en liten flicka på tre år nyligen hyllats som hjälte – och med goda skäl. Jag tror inte att många flickor i hennes ålder skulle klara av att göra vad  Sofia Harman gjorde.

Sofia och hennes mor var ensamma hemma när hennes mor svimmade och föll. Men Sofia visste exakt vad hon skulle göra – hon tog upp telefonen och slog larmnumret alldeles själv. Då kom hon i kontakt med en operatör vid den andra änden, som försäkrade flickan att hjälp var på väg. Hela samtalet kan du hitta i videon längst ner.

Operatören sökte upp numret hon ringde från och skickade ut polis och ambulans. Hennes mor har en sällsynt sjukdom som orsakar att blodtrycket kan sjunka snabbt, vilket fick henne att svimma. Den modiga lilla flickan, kan ha räddat hennes mors liv.Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fina video med dina vänner på Facebook!