Föräldrar förlorade sin dotter – nu varnar mamman för det populära hårspännet för barn!

7554

En mamma i Skottland har upplevt varje förälders mardröm.

Mamman till en 14 veckor gammal flicka var på utflykt med sitt barn och trodde att hon sov sött i vagnen. The Mirror berättar den fruktansvärda historien om flickan som inte sov, utan var strypt av ett hårspänne som hade glidit ner över ansiktet medan hon låg i vagnen.

Ett inlägg på Facebook varnar nu för den nya trenden, och har delats tusentals gånger av föräldrar runt om i världen. Det är enligt uppgifter en vän till barnets mamma som har delat varningen.


– Alla föräldrar borde läsa det här. Jag skickar ut denna varning till alla föräldrar som har små barn och som använder stora pannband med rosetter på spädbarn. Min vän har tyvärr förlorat sin 14 veckor gamla dotter medan hon trodde att barnet sov i vagnen på en promenad.Hon skriver att när mamman skulle titta till hennes dotter i vagnen, upptäckte hon att hårbandet hade täckt munnen och näsan på den lilla flickan. Hon var död. Obduktionen av babyn visade att dödsorsaken var kvävning.

Hennes vän skriver att det är en önskan till modern som förlorat sin dotter att hon delar denna varning.

Det är viktigt att inte få panik av sådana här berättelser, men samtidigt visar denna berättelse hur försiktig man måste vara med barnen och att man måste alltid tänka på vilken utrustning eller kläder du använder.

DELA den här viktiga artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!