Barnet föddes utan hjärna!! 3 år senare, tror läkarna knappt sina ögon när de ser hans röntgenbilderna!

4479

Att föda är alltid en stor upplevelse för alla inblandade. Ändå är trycket och ångesten kring händelsen ännu mer intensiv när hälsan hos barnet är i riskzonen . Ett extremt exempel på detta var en pojke som nu är fyra år som heter Noah Wall som föddes med en allvarlig missbildning som orsakas av hydrocefalus. Som en följd av sjukdomen, kom han ut ur sin moders med ett svullet huvud och nästan ingen hjärna.

Läkarna varnade Shelly att Noah sannolikt inte skulle överleva långt efter att han föddes och att även om han gjorde det, skulle hans livskvalitet vara otroligt låg. De rådde även Shelly att avsluta graviditeten hellre än att riskera att få ett barn som antingen inte skulle överleva eller leva resten av sitt liv i smärta.

Som väntat var föddes Noah med att 98% av hans hjärna inte fungerar som ett resultat av vätskeskador från sin hydrocefalus. Men vad som hände sedan var ett mirakel. Trots sitt skenbart irreversibla tillstånd, började Noahs hjärna så småningom växa.

Även om hans utvecklingsprocess tog längre tid än med andra barn, kunde han fortfarande lära sig att prata och vid fyra års ålder, hade han en hjärna som var i huvudsak densamma som andra barn i hans ålder.Historier som dessa påminner oss om att inte vara cyniska och att öppna våra hjärtan och sinnen till möjligheterna i världen.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!