7 fördelar med att dricka citronvatten som du BEHÖVER i ditt liv!

2709

Jag kan ärligt säga att citronvatten är min standarddrink hemma, på jobbet och efter träning. Jag började dricka detta för några år sedan när jag gick på universitet och var otroligt trött på smaken av vanligt vatten när jag satt i timmar i biblioteket. Nu ett par år senare dricker jag det ännu. Och det kan jag säga dig: Små förändringar leder till stora resultat! Citronvatten, som jag dricker både varmt eller kallt, har inte bara gjort det att dricka tillräckligt med vatten mycket enklare, men förbättrat min matsmältning, förbättrat mitt immunförsvar och gett mig mer energi.

Här 7 fördelar du får genom att dricka citron vatten:

Fördel 1: DetoxI stället för att köpa dyra produkter för att detoxa, kan du pressa lite citronsaft i ditt vattenglas. Citronvatten hjälper kroppens eget detoxsystem genom att balansera pH-värdet i matsmältningssystemet . Detta bidrar till att bryta ner mat och förbättra cirkulationen.

Fördel 2: Ökar ditt intag av C-vitamin

Vitamin C fungerar som en potent antioxidant, och är en central del när det gäller att stärka vårt immunförsvar, särskilt när vi känner för att slappna av och få ordentligt med sömn.

Fördel 3: Gör din hud finare

C-vitamin förbättrar effektivt hudens kvalitet. Citronvatten kommer också att öka produktionen av kollagen , vilket minskar rynkor och gör huden fastare.

Fördel 4: Minskar inflammationer

Strö lite gurkmeja i varmt citronvatten för att minska inflammationer i kroppen.

Fördel 5: Hjälper matsmältningen

Börja dagen med en god kopp varmt citronvatten för att “väcka” matsmältningssystemet och förbereda kroppen för att ta upp näring mer effektivt när du äter frukost.

Fördel 6: Minskar uppblåsthet och hjälper till med viktminskning

Om du får tillräckligt med citron och vatten uppmuntrar det din kropp att släppa ackumulerat vatten som gör att du känner dig tung och uppsvälld.

Med tanke på viktminskning så kan du kan tänka på det här sättet: Vad ersätter allt detta vatten? Ofta är det juice, läsk eller andra ohälsosamma alternativ som ersätts, och bara där genom att fylla magen med citronvatten före och mellan måltiderna gör att du inte småäter hela dagen!

Fördel 7: Hjälper kroppen efter träning

Ta ett glas citronvatten efter träningen för att fylla kroppen med elektrolyter som har gått förlorade medan svettats under träningen!

Prova en vecka, månad eller ett år att dricka citron vatten varje dag!

Att dricka citron vatten är ett enkelt och välsmakande sätt att få tillräckligt med vatten, men med många fler fördelar. Detta är en liten sak du kan göra varje dag som kommer att ha en enorm inverkan på din hälsa!

DELA dessa tips med dina vänner på Facebook!