12-årig pojke sade att han hade attackerats med kemikalier – men det var inte hela sanningen! USCH!

11219

Två pojkar på 12 år berättade för polisen om en brutal attack där ett gäng unga pojkar hade kastat starka kemikalier i deras ansikten. Men det var långt ifrån sanningen.

Våldsamma frätskador i ansiktet var vad 12 år gamla Shane Flower fick av en grupp ungdomar berättade han för polisen.

Shane Flower och hans vän Igor från den skotska staden Aberdeen berättade för polisen att de hade attackerats med kemiskt pulver som frätte in i deras hud när de var på väg hem till en av pojkarna, skriver Daily Mail.De två 12-åriga pojkarna hade lämnat Shane Flowers hus för att gå hem till Igor, men kom tillbaka några minuter senare – upprörda och skrikande av smärta.

Shane Flower hade svåra brännskador på den högra sidan av ansiktet och en brännskada nära ögat som nära förblindade honom medan Igor blödde från munnen.

De två skolpojkarna förklarade först att de hade blivit misshandlade av en mystisk kemikalie som hade hällts över dem av två mörkklädda unga män.

Men efter att polisen förhört pojkarna medgav de att det inte hade varit någon misshandel, men pojkarna hade lekt med kemikalier och att det hade väldigt dåligt fel. De vågade bara inte berätta sanningen om att de själva var ansvariga för de ohyggliga skadorna.

Det är fortfarande oklart vilka kemikalier pojkar utsattes för, och hur de hade fått tag på dem, vilket polisen i Skottland undersöker nu.

– Det har varit en grundlig utredning, som visar att de inte har gjort sig skyldiga till någon form av misshandel eller brott. Nu undersöker vi var kemikalien kommer ifrån, säger polisinspektör Allen Shaw berättade Daily Mail.

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!