Mycket få känner till det men färgen på ditt öronvax säger mycket om din hälsa!

58000

Om du inte visste det vid det här laget, kan färgen på öronvax visa en hel del saker i samband med din hälsa. Detta är den klibbig substans som kommer ut ur öronen och det är faktiskt mycket viktigt, eftersom det skyddar trumhinnan från skador och bakterier och är inte skadligt som många tror. Du kan ha problem om du inte tvättar öronen under en längre tid.

När vi rengör öronen, är det inte många som är uppmärksamma på färgen av öronvaxet, men det kan säga en hel del om vår hälsa, så vi borde alla lära oss vad det innebär.

Här är vad färgen på vaxet kan innebära :Gult och blött

Detta är det vanligaste öronvaxet. Och det är precis så det ska vara..

Grått

Grått vax kommer på grund av den naturliga reningsprocessen av örat. Detta är inte oroande, men om dess konsistens är torrt och sprött, kan det vara så att du har eksem. Besök din läkare för bättre information.

Gult och klibbigt

Detta är en normal typ av öronvax. Gult och klibbigt vax är vanligare hos barn som har en större mängd vax i öronen. Det minskar med tiden.

Mörkt och klibbigt

Överdriven svettning indikeras av den här typen av öronvax. Ju mörkare färgen är, desto mer sannolikt är det att svetten kommer att generera en dålig lukt. Det är dock inte farligt.

Mörkt och hårt

Denna typ av vax kommer ofta i fall när man lider av ångest och trötthet.

Torrt och vitt

Oroa dig inte om denna typ av öronvax.

Svart eller brunt

Det ser verkligen hemskt ut, men det är inte farligt. Det är troligen orsakad av överproduktion av öronvax eller så kan det tyda på att vaxet är äldre.

Vått och rinnande

Ibland kan vaxet rinna ut ur örat, men om det kommer ut i stora mängder och ofta har du ett problem, du kan ha en perforerad trumhinna . Besök omedelbart läkare!

Blodigt vax

Blod i öronvaxet kan tyda på allvarliga problem.

Nästa gång du rengör öronen, ägna mer uppmärksamhet åt öronvaxet!

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga video med dina vänner på Facebook!