Barnet drabbades av brännskador av en normal kräm. Nu varnar mamman mot den dödliga salvan!

8759

Sommarvärmen är här, och innan du blir för ivrig att springa ut i solen, ska du skydda dig väl. Det tar i själva verket inte många minuter innan solen börjar bränna huden, särskilt om du har känslig hud.

Så se till att huden är ordentligt skyddad, åtminstone för barnen.

Rebecca Cannon trodde att hon hade koll på sin ett år gamla dotter i solen. Hon hade köpt solskyddsfaktor 50, men när hon såg att hennes dotters ansikte blev rött och hudflagor började lossna, insåg hon att det inte var solen hon behövde oroa sig för. Nu vill hon varna andra.Rebecca smörjde in hennes ettåriga dotters ansikte och åtnjöt resten av dagen i solen. Nästa morgon var hon chockad över hur hennes dotter såg ut.
“Under dagen, blev hon rödare och rödare, och när vi vaknade nästa morgon var hon svullen, röd, och började få blåsor i ansiktet.” Säger Rebecca.

Den oroliga mamman tog omedelbart sin dotter med sig till doktorn, som bekräftade att flickan hade fått 2:a gradens brännskador orsakade av kemiska medel. Ganska snart stod det klart att solskyddsfaktorn var den skyldige, och läkaren berättade för mamman att det rapporterats flera allergiska reaktioner av sådana krämer.

För att varna andra föräldrar valde Rebecca att dela den nya kunskapen hon fått på Facebook.

Solskyddsfaktorn Rebecca använde på sin dotter hette ‘Banana Boat Barn Kids Max Protect & Play SPF 50’. Environmental Working Group har sammanställt en lista över de bästa och sämsta solskyddsmedel för barn. Listan hittar du här.

Det är viktigt att skydda sig mot solen, men inte alla krämer är tillförlitliga.

Vänligen dela den här artikeln så att varningen når ut till fler föräldrar!