Så HÄR farligt kan det vara att peta i näsan! Sluta omedelbart!

4069

Vi gör det nog alla ibland. Vi känner att det kliar och så bara händer det att vi sticker fingrarna upp i näsan. Men har du någonsin trott att det kan vara farligt? Läs vidare för att ta reda på varför du kanske ska tänka dig för innan du pillar ut nästa kråka …
1
Farliga och även multiresistenta bakterier som Staphylococcus aureus kan komma in i din kropp. Dessa bakterier lever i bihålorna och du “matar” dem varje gång du sticker fingret i näsan.
2
En annan komplikation: De nasala väggarna blir irriterade och kan bli kroniskt infekterade. Att pilla i näsan kan skada de känsliga slemhinnorna och orsaka blödningar.
3
Skorpbildning byggs upp och gör att du vill klia ännu mer. Detta är hur virus, bakterier och svampar som är under naglarna kommer ut i blodet och gör dig sjuk.

Näsblödningar kan vara mycket svåra, eftersom det finns fem artärer som går genom den nedre delen av näsan! Den känsliga slemhinnan i näsan kan ta flera veckor att läka ordentligt.
4
Vem skulle ha trott att en sådan ofarlig vana kan vara så dåligt för vår hälsa? Så nästa gång du får lust att pilla och klia dig i näsan , kan det nog vara bättre att bara snyta sig istället.

Se själv i videon här nedanför:Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!