Läkare varnar: Du kan bli blind bara genom att göra något som de flesta av oss gör hela tiden!

2761

Två kvinnor, i åldrarna 22 och 44, blev tvungna att uppsöka läkare med symptom av tillfällig blindhet och läkarna blev chockerade. Blindhet på ett öga förekom i 15 minuter, de två första kvinnorna rapporterar dessa skrämmande symptom.

Eftersom fler och fler människor började rapportera liknande incidenter, började forskarna genomföra en rad tester inklusive MRI, skanna hjärtat och andra typer av utvärderingar som inte heller avslöjade orsaken.

När de började ifrågasätta livsstilsval, var de förvånad över att det verkade vara ett vanligt beteende bland dem som upplevt denna tillfälliga blindhet
.
Vad du kommer att höra i videon du är på väg att titta på nedan, är resultatet av forskning som rapporterats i New England Journal of Medicine, som skyller problemet på att använda mobiltelefon på nattetid som orsak till detta bisarra problem. Medan blindheten har visat sig vara tillfällig, har risken för mer permanenta ögonskador hos unga ögon upptäckts.Ytterligare forskning som utförts vid Harvard, har avslöjat sambandet mellan mobiltelefonens ljus och andra sjukdomar; dessa inkluderar: övervikt, diabetes, hjärtsjukdomar och cancer. Således har det blå mobilljuset inte bara kopplats till tillfällig utan också mer varaktig ögonskada och andra potentiella faror.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna otroliga video med dina vänner på Facebook!