Anledningen till att den unga kvinnan dog vid förlossningen chockar en hel värld!

1838

En 15-årig flicka från Turkiet dog nyligen under förlossningen.
Flickan, endast känd som Derya B, dog i Mukti distriktet i Turkiet efter att ha fått värkar någon gång under vecka 9 i okt 2016, rapporterar Metro. Den första diagnosen visar att hon dog av en hjärnblödning.

Professor Aydan Biri, en gynekolog som talade med Hurriyet Daily News, sade att Deryas död sannolikt har orsakats på grund av för ung graviditet, rapporterar The Independent. “Det är farligt för ett barn att bli gravid”, sade hon. “De graviditeter barn går igenom som inte har avslutat sin fysiska utveckling och vars organ ännu inte helt är utvecklade, slutar ofta med döden.”

Derya gifte sig när hon var 14 år, även om minimiåldern för äktenskap i Turkiet är 17 eller 16 med särskild domstols godkännande.rndr_670x377

Turkiet har en av de högsta nivåerna av barnäktenskap i Europa, uppskattningsvis är 15 procent av flickorna gifta innan de fyllt 18, rapporterar organisationen Girls Not Brides, som bildades med målet att få ett slut på barnäktenskap i Turkiet. Organisationen säger att barnäktenskap i Turkiet är ett resultat av landets starka patriarkala värderingar, vilket ställer vikt på förmågan hos flickor att vara hustrur och mödrar, men litet värde på utbildning, sammtidigt som de tolererar våld mot kvinnor i allmänhet.

Enligt Unicef ​​är barnäktenskap ett globalt problem, ungefär en av sju unga flickor (i åldern 15 till 19) för närvarande gifta. Agenturen förklarar: “Äktenskapet före 18 års ålder är en grundläggande kränkning av de mänskliga rättigheterna.” Det är också ett brott mot den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna, som antogs av medlemmarna i FN 1948.

Dela gärna denna otroligt viktiga artikel med dina vänner på Facebook!