Håll dig frisk och pigg i vinter genom att dricka det ett te som är fantastiskt välgörande!

1229

Ingefära är starkt, och det är väldigt individuellt hur mycket ingefära man behöver för att må bra, och hur mycket man tål utan att få ont i magen. Det är bäst att börja med lite och sedan lägga till mer för att se om det går bra, säger Lei, och påminner samtidigt om att barn är känsliga och behöver mindre mängd än vuxna.

– Man kan dricka 1–4 koppar ingefärste per dag. Ta gärna med en termos och drick lite med jämna mellanrum under dagen, istället för att dricka vanligt vatten.

Människor som är mycket varma i sig själva, och kvinnor i klimakteriet som har mycket värme i kroppen, ska dock undvika att dricka ingefärste.Om man vill kan man tillsätta lite honung eller råsocker. Honungen mildrar det starka, och råsocker har en värmande effekt. Och om man vill ha något gott till teet så kan man passa på att ta en pepparkaka eller en saffransbulle, säger Lei, eftersom de innehåller en hel del värmande kryddor såsom ingefära, kanel, svartpeppar och saffran, som är särskilt bra under vintern.

Te på färsk ingefära

1 kopp vatten

2 skivor färsk ingefära (eller mer)

1 tsk honung eller råsocker (kan uteslutas)

Eventuellt lite färsk pressad citron

Gör så här:

Skär tunna skivor ingefära (om den är ekologisk kan skalet med fördel vara kvar, annars ta bort skalet). Lägg i ingefäran i vattnet och låt koka i 5–10 minuter. Sila sedan bort ingefäran och rör eventuellt ner 1 tesked honung eller råsocker, samt citron.

Te på torkad, mald ingefära

1 kopp vatten

½–1 tsk torkad, mald ingefära

1 tsk honung eller råsocker (kan uteslutas)

Gör så här:

Ta en tesked ingefära i en kopp hett vatten. Om det inte räcker för att man ska bli varm så ta lite till. Tillsätt eventuellt 1 tesked honung eller råsocker.

Det finns också många färdiga teer med ingefära att köpa.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna fantastiska video med dina vänner på Facebook!