Ta en titt på dina fingrar. Förhållandet i längd mellan dem kan säga något MYCKET speciellt!

564

Forskarna har funnit flera samband mellan personliga egenskaper och längden på fingrarna. Det tros bero på halten av testosteron som fostret i livmodern utsätts för vid tidpunkten när hjärnan och fingrarna utvecklas. Hormonmängdern i livmodern påverkar fingrarnas längd. – En stor del av personligheten bestäms medan barnet fortfarande växer i livmodern, säger Peter Hurd.

Risk för tidig hjärtinfarkt

Tidigare undersökningar från Liverpool visar samband mellan pojkbebisars längd på fingrarna och risken för hjärtinfarkt ovanligt tidigt i livet. De med kortare ringfinger löpte större risk att drabbas. Nu hoppas forskarna kunna hitta de potentiella offren tidigare. Annan forskning har visat samband mellan fingerlängder och autism, depression och hyperaktivitet. Kvinnor med långa pekfingrar har visat sig vara mer fertila, och bland männen är det symmetriska händer och långa ringfingrar som visar fertiliteten.

Se själv i videon här nedanför:Dela gärna denna video med dina vänner på Facebook!