2 svarta män blev orättvist arresterade på Starbucks. Nu får de möta direktören!

143

De väntade bara på att starta ett affärsmöte. Nu bygger deras historia en rörelse som permanent förändrar företagskulturen.
Två svarta män filmade när de leddes ut ur en Starbucks av sex Philadelphiapoliser den 12 april. Nu har videon redan visats mer än 10 miljoner gånger.

Stadens polischef försvarade inledningsvis arresteringen, som enligt uppgift kom efter att en lokal Starbucksanställd ringde in ett klagomål. Samtidigt växte folks känslor över händelsen – och det gjorde också påtryckningar på Starbucks för att ta itu med det som alltmer betecknas som ett fall av rasism.

Efter att ha lämnat tre dåligt mottagna pressmeddelanden gav Starbucks VD Kevin Johnson sin första offentliga intervju om händelsen till “Good Morning America”, måndagen den 16 april.Han bad om ursäkt och erbjöd sig att träffa männen direkt för att hitta en lösning.

“Det är mitt ansvar att förstå vad som hände och vad som ledde till det och för att säkerställa att vi åtgärdar det,” sa han.

“Vad hände med dessa två herrar var fel,” sa Johnson. “Vi är ansvariga.”

En “bra ursäkt” ensam löser inte problemet, men det hjälper.

Det återstår att se exakt hur denna situation löser sig. När allt kommer omkring har de två männen fortfarande inte utnyttjat sin möjlighet att få sina röster hörda.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna viktiga video med dina vänner på Facebook!