Mamman vill nu varna andra föräldrar för farorna med blodförgiftning efter att hennes son nästan dog!

1025

En mamma varnar för farorna med förgiftning efter att hennes son nästan dog av blodförgiftning. Abigail Morra, 35, från Farncombe Road, Worthing, sa att föräldrar måste följa sina instinkter efter att hennes son Rowan Haining, 11, ursprungligen diagnosticerades med magsjuka.

image-2
Rowan medan han var på intensivvård på Southampton General Hospital.

Hon sa: “Någon ser definitivt ner på honom från ovan eftersom att han egentligen inte skulle vara här idag. Jag ser på honom på ett annorlunda sett idag och alla de fåniga små saker som irriterade mig tidigare är inte viktiga längre.“Det har lämnat mig traumatiserad, men att göra människor medvetna om de faror som finns, får mig att må lite bättre. Man måste följa sin magkänsla, för om jag inte hade gjort det, skulle Rowan inte ha klarat sig. ”

Paret var på semester i New Forest den 23 augusti när Rowan blev sjuk. Han mådde inte bra och hade diarré, andfåddhet, en förhöjd temperatur på 39,3 grader och en smärta i höften.

image-3

De kom hem och fick veta av läkare att Rowan hade gastroenterit – men Abigail, en sjuksköterska med 11 års erfarenhet, kände att något inte var rätt.

“Han var alltför sjuk för att bara vara smittad av en vanlig magsjuka; han var förvirrad, yr och riktigt sjuk. Han försökte lägga sig på golvet för att sova så att han kunde vara sval. En gång gick han till badrumsgolvet och lade sig ner med ansiktet mot golvet.

Det var vid sjukhuset i Worthing som han slutligen fick diagnosen förgiftning. Det hade orsakats av en bakteriell infektion i höften som utsöndrat gifter i hans blodomlopp och attackerat hans organ, inklusive hans lungor, hjärta och njurar.

Han sövdes och kördes av ambulans till Southampton General Hospital.

“Jag kunde inte riktigt tro att det hände. Jag var upprörd, i ren panik. Vi åkte iväg vid 5 eller 6 på eftermiddagen och det tog en timme att ta oss från Worthing till Southampton i rusningstrafik. Jag kunde känna att vi åkte riktigt snabbt, men hela resan var suddig.

Abigail sa att när Rowan vaknade den 6 september, var han fortfarande sjuk men jag kunde genast se att han mådde bättre.

 

Enligt sjukhuset i Southampton är de symptom som människor bör hålla utkik efter för blodförgiftning, influensaliknande symtom som sömnighet, irriterat eller förvirrat beteende, oregelbunden andning och förhöjd hjärtrytm.

Dela denna viktiga artikel med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma dem om problemet!