Domningar i händerna och fingrarna? Då kan du behöva det HÄR!

3383

Vävnaderna runt mediannerven i handen sväller och trycker på nerven som orsakar smärta, domningar, stickningar eller svaghet. Om den lämnas obehandlad kan symptomen kvarstår och förvärras under flera veckor, till och med år. Isoleringen på nerverna kan till och med slitas bort och orsaka permanenta skador.

Din läkare kommer säkert rekommendera att du ska bära en skena och kan även vilja ge dig kortisoninjektion, men det finns ett antal huskurer du kan testa för att lindra smärta och obehag.

1. Is. Ta en kylklamp inlindad i en tunn handduk och placera på handleden för att lindra smärta och inflammation. ‘Digest Best Health Magazine rekommenderar att lämna isen på handleden under 10 minuter och upprepa varje timme tills obehaget avtar.2. Värme. Vissa människor reagerar på värme bättre än de gör på is. Readers Digest Best Health Magazine föreslår att blötlägga händer och handleder i varmt vatten i 12- 15 minuter innan du går till sängs varje kväll.

3. Valnötter. Dessa goda nötter är rika på omega-3-fettsyror, som är kända för att minska inflammation.

4. Potatis. Vitamin B6 är involverat i mer än 100 enzymreaktioner. Några av dessa enzymreaktioner kan lindra smärtan.

5. Gurkmeja.  Är ett potent anti-inflammatoriskt medel känt för att minska smärta och inflammation. För största möjliga nytta, säger Readers Digest Best Health Magazine, att man ska ta curcumintillskott.

6. Ananas. Den tropiska frukten innehåller en kraftfull enzym som kallas bromelain. Bromelain är känd för att bryta ner inflammatoriska proteiner.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna underbara video med dina vänner på Facebook!