Tanzanias regering har skapat en specialstyrka för att jaga homosexuella. Sverige sponsrade regeringen i Tanzania med 356 miljoner förra året!

348

I Tanzania har myndigheterna skapat en specialstyrka med uppdrag att jaga rätt på och lagföra homosexuella. Ett drag som bara är senaste i landets tuffare linje mot sexuella minoriteter.

Sedan president John Magufuli valdes för tre år sedan har retorik och politik med udden riktad mot landets sexuella minoriteter hårdnat betydligt. Igår kom nästa slag.

Paul Makonda, guvernör för Tanzanias ekonomiska huvudstad Dar Es Salaam och nära allierad med presidenten Magufuli, ska enligt BBC ha meddelat på en presskonferens att landet fått en ny specialstyrka som från och med måndag ska börja jaga och lagföra homosexuella. Bland annat ska man dammsuga sociala medier på ledtrådar som kan sätta dem på rätt spår.Det här rapporterar Sveriges radio. 

Samtidigt rapporterar Sida att Sverige sponsrar Tanzania med en miljard kronor varav 356 miljoner ska gå till regeringen.