Jag fick blommor idag! Så börjar dikten om problemet med våld mot kvinnor i hemmet!

12024

Nu går en dikt viral som handlar om våld mot kvinnor.

Våld i nära relationer (även kallat våld i hemmet eller partnervåld) är psykiskt, fysiskt, sexuellt, materiellt och/eller ekonomiskt våld som sker inom den privata sfären. Begreppet omfattar alla våldsamma övergrepp som äger rum i privat miljö och mellan människor som har känslomässiga och nära relationer till varandra. Våld i nära relationer drabbar kvinnor, män och barn inom såväl särkönade som samkönade förhållanden.

Här är dikten som nu tar världen med stormJag fick blommor idag. Det var inte min födelsedag eller någon annan speciell dag. Vi hade vårt första bråk igår kväll. Han sa mycket grymma saker som verkligen skadade mig. Jag vet att han var ledsen och menade inte de saker han sa. För jag fick blommor idag.

Jag fick blommor idag. Det var inte vår årsdag eller någon annan speciell dag. Igår kväll kastade han mig in i en vägg och började strypa mig. Det kändes som en mardröm. Jag kunde inte tro att det hände på riktigt. Jag vaknade i morse öm och blå överallt. Jag vet att han måste vara ledsen för att han gav mig blommor idag.

Jag fick blommor idag. Det var inte mors dag eller någon annan speciell dag. Igår kväll slog han mig igen. Och det var mycket värre än alla andra gånger. Om jag lämnar honom, vad ska jag då göra? Hur ska jag ta hand om mina barn? Hur ska jag få pengar? Jag är rädd för honom och rädd att lämna honom. Men jag vet att han måste vara ledsen för han gav mig blommor idag.

Jag fick blommor idag. Idag var en mycket speciell dag. Det var dagen för min begravning. I natt dödade han äntligen mig. Han slog mig till döds. Om jag bara hade samlat tillräckligt med mod och styrka för att lämna honom, skulle jag inte fått blommor idag.

Denna dikt är avsedd för alla offer och överlevande av våld i hemmet.

Du frågar: Varför lämnade hon honom inte?

Jag frågar: Varför slog han henne?

Dela gärna denna viktiga artikel med dina vänner på Facebook!