Home Okategoriserade Är din tvättmaskin smutsig inuti? Det kan göra dig mycket sjuk!

Är din tvättmaskin smutsig inuti? Det kan göra dig mycket sjuk!

0
Är din tvättmaskin smutsig inuti? Det kan göra dig mycket sjuk!

Tekniskt sett bör din tvättmaskin vara en av de renaste platserna i ditt hem, men skrämmande nog kan denna apparat också fungera som en gästvänlig miljö för bakterier, baciller och obehagliga lukter. Här är några sätt att hjälpa dig att se till att dina kläder blir så rena som de kan vara.

Låt oss börja med en värsta fall-situation. Jag ska bara komma rätt ut och säga det fruktade ordet. . .

Mögel!!

Ja, det är möjligt för mögel att börja växa i din tvättmaskin, och det läskigaste är att det inte alltid är synlig eller uppenbart. I själva verket så har Lieff Cabraser, en New Jersey baserad advokat, precis drivit igenom en federal gruppåtalan mot Whirlpool, Kenwood, och Maytag i fråga om deras frontmatade tvättmaskiner.

Det verkar som om frontmatade tvättmaskiner är mer mottagliga för mögelskador , så om du äger en är det viktigt att du tittar efter tecknen på mögelangrepp, som dofter och små svarta fläckar på kläderna eller spolarväggarna . Om du är misstänksam angående tvättmaskinens rengöringskapacitet, ring en professionell reparatör som kan komma och titta på det direkt.

woman holding big bundle of clothing

Tvätta att underkläder för sig.

Vi kommer att göra en plötslig övergång till ett ämne som skulle få de flesta att rodna när man tar upp: avföring. Det är lite vidrigt, men oavsett hur renlig du är som person, så kommer bakterier alltid att hamna på dina underkläder.

Charles Gerba, som är professor i mikrobiologi vid University of Arizona, säger: ”Det är ungefär en tiondels gram avföring i ett par underkläder.” Jag kan inte riktigt göra en korrekt visualisering av en ”tiondels gram avföring” heller, men oavsett hur liten den än må vara, så låter det inte bra!

Dessa 100 miljoner E. Coli bakterier kan överföras till andra kläder, så det är bäst att tvätta underkläder separat från dina jeans och skjortor.

Visste du att en kall eller varm tvätt inte kan rengöra några av de värsta bakterierna? I själva verket behöver en tvättmaskin komma upp till åtminstone 140 till 150 grader Fahrenheit för att dom otäcka bakterierna som klamrat sig fast på kläder som skall försvinna. Det är därför, om du föredrar att tvätta kallt är det bäst att alltid följa upp i en varm miljö som en torktumlare.

overflowing laundry baskets near washer and dryer

DELA gärna den här viktiga artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!