Home Okategoriserade Är du trött på bananflugor i ditt kök? Då ska du prova det HÄR!

Är du trött på bananflugor i ditt kök? Då ska du prova det HÄR!

0
Är du trött på bananflugor i ditt kök? Då ska du prova det HÄR!

En dag ingenting. Nästa dag en hel koloni med små svarta flugor som har intagit köket.

Det är bananflugan, Drosophila, som kommit för att kalasa på övermogen frukt, jäst saft och ruttnande sopor. Står det ett glas framme med rester av saft eller vin så är de där direkt! Ofta har man dem ovetande med hem från butiken när man köper frukt eller grönsaker. De håller gärna till kring jordgubbar, meloner, persikor och förstås bananer.

Det är jästdoften som bananflugorna dras till. Jäst finns överallt i våra hem, förutom i köket hittar man den på huden och i dofter från frukter och snittblommor. Att undvika bananflugor i sitt hem är därför mycket svårt. Och har man en gång fått in dem så flyttar de också runt jästen från ett ställe till ett annat när de landar på en ny och till synes fräsch frukt.

Om man vill bli av med bananflugor bör man först och främst storstäda i köket. Våttorka alla ytor och släng gammal frukt och annan mat som står framme. Töm soporna och städa rent i skåpet under vasken. Gå även ut med glas- och pappersinsamlingen där det kan finnas tomma vinflaskor, juicepaket eller liknande.

Fånga sedan bananflugorna genom att locka dem till en fälla. Töm fällan efter ett par dagar och sätt ut en ny tills alla bananflugor är borta. Köper du ny frukt så låt den gärna stå på ett svalare ställe, kanske i en kylväska på ett skuggigt ställe på balkongen eller i ett svalt köksskåp, tills den är uppäten. När höstkylan kommer brukar bananflugorna vara lättare att bli av med.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!