Home Okategoriserade 6 dåliga vanor som gör att du ser äldre ut än vad du är!

6 dåliga vanor som gör att du ser äldre ut än vad du är!

0
6 dåliga vanor som gör att du ser äldre ut än vad du är!

Att försöka din hud så ung och skrynkelfri som möjligt har blivit en besatthet. Och det är inte konstigt ; yngre hud kan ge dig självförtroende och få dig att känna dig vacker. Även män vill i hemlighet förbli skrynkelfria.

Som ett resultat försöker många kvinnor alla skönhetstips och tricks de kan hitta för att bromsa och stoppa effekterna av åldrandet. Problemet är, rynkor orsakas inte enbart av åldrande, de kan också vara ett resultat av dåliga vanor.

Om du har en av dessa vanor, kan du omedvetet förstöra alla dina ansträngningar att hålla huden ung.

6 Dåliga vanor för din hud

  1. Långa, varma duschar

En ångande dusch i slutet av dagen kan hjälpa dig att slappna av innan sängen, men det gör inte huden någon tjänst. Längre duschar kan tvätta bort hudens naturliga oljor, lämnar den sårbar och oskyddad. På samma sätt bör bastu och ångbad också undvikas.

Den bästa lösningen är att hålla dina duschar kortare och inte lika varma, om möjligt. Då och då är inte världens undergång, men långa, varma duschar bör inte vara en del av vardagen.

  1. Sova på ditt ansikte eller med smink

Om du regelbundet sover på magen eller på din sida, orsakar du garanterat så att rynkor bildas på grund av upprepad komprimering av huden. Om möjligt bör du försöka att övergå till att sova på rygg. Och du ska aldrig sova med smink på.

  1. Upprepade ansiktsuttryck

Om du gör samma ansikte om och om igen kommer dina ansiktsmuskler långsamt förlora sin flexibilitet, vilket bidrar till att fina linjer bildas. Självklart använder vi ansiktsuttryck för att kommunicera och ofta gör dem omedvetet, men du bör försöka undvika att göra exakt samma dag efter dag, om möjligt. Dricka genom sugrör bör undvikas av samma skäl.

  1. Glömmer andra områden

Ofta så läggs så mycket vikt på huden i ansiktet, att andra områden glöms bort. Rynkig och slapp hud på händerna eller halsen kan få dig att se mycket äldre ut med.

Var noga med att göra dem till en del av din vanliga skönhetsrutin. Använd fuktighetskräm så ofta som möjligt, särskilt då du kliver ut ur duschen eftersom dina händer kommer redan vara våta och fuktighetskrämen hjälper till att låsa i vattnet.

  1. Peelar för mycket

Du kanske tror att ju mer desto bättre, men för mycket peeling kan faktiskt orsaka att din hud att förlora sina naturliga oljor och orsakar onödig stress på din hud. Försök att hålla peelingen till en gång i veckan, och skrubba försiktigt.

  1. Klassiska dåliga vanor

Vi känner alla till de klassiska dåliga vanorna för din hud, men de blir ändå upprepade. Dricka för mycket alkohol eller rökning kan båda påskynda effekterna av åldrande och skada din hälsa i allmänhet.

Att inte bära tillräckligt med solkräm kan orsaka kollagennedbrytning, vilket leder till oönskade rynkor. Du bör också försöka minimera stress, undvika halvfabrikat och dricka mycket vatten.

[adsense2]

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!